Kurbits önskar rofylld, skön och kreativ slöjdsommar!

Lite senare än vanligt kommer nu ledighet och semester för min del, det ska bli skönt med vila och reflektion. Vi har tagit oss till Hälsingland och till vårt sommarhus, där tempot är långsammare och där internetuppkopplingen påminner mig om att det kanske är bättre att göra något annat istället. Vi stängde ner Förklädesfabriken i Bagarmossen i veckan som gick, då hade vi med hjälp av 1 000 volontärer tillverkat 100 000 skyddsförkläden till vården under våren och kunde konstatera att behovet var stillat. En skön tillfredsställelse! Jag skrev om Förklädesfabriken tidigare här >>

Tälja köksredskap av Moa Brännström Ott rekommenderas i sommar!

Innan jag tar semester vill jag dock gärna rekommendera denna eminenta bok, Tälja köksredskap av Moa Brännström Ott. Den kom ut på Natur och Kultur tidigare i vår och den är sannerligen en inspirerande pärla! Jag bläddrade i den häromdagen och fastnade för dessa fina inledningsrader, skrivna av Moa i kapitlet “Mina händers önskan”:

Låt ditt slöjdande vara precis det du själv vill att det ska vara. Du täljer för din skull, inte för någon annans. Det främsta syftet med att slöjda idag är att tillfredsställa dina händers och din själs önskan. Se den här boken som en inspiration och en guide i hur du kan gå tillväga. Men försök sedan utifrån det att hitta din egen väg och ditt eget uttryck. Det måste inte vara unikt och det måste inte vara perfekt. Det viktigaste är att det får dig att må bra och att du finner glädje i ditt skapande.

Så detta vill jag skicka med er där ute i sommar. Tälj, skapa, gör! Ta dig tiden att tillverka något, av nytta av lust, av nöd, av experiment.

Och så vill jag gärna tipsa om att gå in på instagram och följa Görbart podd, där jag och min kära frilanskollega Erika Åberg sänder live lite nu och då. Vi använder mediet till att tipsa om sätt att få slöjdinspiration i rådane tider, bland annat ger vi mycket boktips. Endera dagen kommer vi att prata om denna inspirerande bok, Tälja köksredskap. Jag hoppas då för egen del kunna blända Erika med en egenhändigt täljd smörkniv, vi får se!

Och det går också fint att ta del av våra tidigare livesändningar via kontot, en massa roliga boktips har vi hunnit med under våren.

Men nu – en riktigt vilosam, behaglig, rofylld och glad sommar önskar jag dig. Det kanske inte blev en sommar som vi hade tänkt oss, men min förhoppning är ändå att du hittar lust och kraft i något kreativt runtomkring dig. Vare sig det är en bok, en utställning, ett garnnystan eller ett ämne och en kniv. God slöjdsommar och på återhörande i augusti!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *