Med maskan i fokus – ställ ut dina alster på Virserums Konsthall!

Virserums Konsthall sätter under nästa år maskan i fokus med hjälp av en utställning som helt fokuserar på stickade eller virkade verk. De söker därför just nu efter alster att visa upp – mönster, inspiration och det oväntade så som de skriver: ”Vad vi söker och gärna vill visa är exempel på mönster, maskans makt och möjlighet”. Visst låter det fantastiskt? En eloge till Virserum som vågar ta ut svängarna sin efterlysning!

Har du något på lut? Något du är intresserad av att visa upp? Ta chansen och låna ut ditt alster till konsthallen under nästa år.

Är det ett speciellt mönster som du hela tiden återkommer till, ett mönster som finns där i händerna som du helt enkelt älskar? Skulle du kunna tänka dig att sticka eller virka ett stycke till oss att visa i utställningen. Berätta gärna varför du vill föra fram det mönstret? Var har du hittat det, lärt dig det eller har du rent av skapat det?

Men passa också på att delta om du stickar eller virkar med budskap! Jag vet med säkerhet att ni är många därute som använder händerna som kanal för era åsikter – var med och visa upp det med! Låt oss sprida maskornas budskap hela vägen till konsthallens väggar.  Jag blir glad över den här typen av efterlysningar eftersom vad som helst ju kan hända genom maskorna och i garnets tjänst, och jag tänker, tror och hoppas att Virserums konsthall kommer att få in ren och skär magi från er alla som är intresserade därute. Kör hårt vill jag säga! Skicka in, ta plats och låt ert handarbete lysa.

Konsthallen tar emot upp till tre verk från deltagare, där mist ett kommer att visas. Insamlingen sker under hösten och fram till januari, hur det hela går till kan du läsa mer om här >>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *