Gör en pyntask! Roligt, enkelt, festligt!

Jag har samlat konservburkar en tid, samt sånt där som gärna blir liggande för att ”det är för fint för att slänga” – småkrafs som Tingeling skulle säga, om man är inne i barnfilmsvärlden alltså. Jamen ni vet, grannlåt av olika slag, band, rosetter, små figurer, kapsyler, en kakform, sånt som är bra att ha helt enkelt.

Typiska bra-att-ha-grejor. Eller ja småkrafs då. Vi utgick ifrån detta till våra askar. (Foto Kurbits)
Typiska bra-att-ha-grejor. Eller ja småkrafs då. Vi utgick ifrån detta till våra askar. (Foto Kurbits)

Förra veckan blev det dags att skrida till verket här hemma, dags att göra lite pyntaskar av det hela. Vi byggde ihop det hela med hjälp av ansjovis- och makrillsburkar, då de är lagom i storlek och djup (makrill i tomatsås är snäppet vassare då den konserven är djupare) och så gick vi loss med limpistolen.

Mer är mer eller hur man nu ska tänka - vi jobbade mycket med att fylla hela burkarna, och lite till liksom...maxa blev ledordet för detta. (Foto Kurbits)
Mer är mer eller hur man nu ska tänka – vi jobbade mycket med att fylla hela burkarna, och lite till liksom…maxa blev ledordet för detta. (Foto Kurbits)
Ta-da! Hemligheten är ju förstås också att göra många som får leka tillsammans. Här har vi gjort några var och jag skojar inte, det var lika roligt för vuxen som för barn... (Foto Kurbits)
Ta-da! Hemligheten är ju förstås också att göra många som får leka tillsammans. Här har vi gjort några var och jag skojar inte, det var lika roligt för vuxen som för barn… (Foto Kurbits)

Konstverken hade en uttänkt plats för att försköna vår toalett och vi fick förstås kvällen efter ha vernissage så som sig bör. Alla nöjda! Speciellt nöjd är jag för övrigt med de självlysande hama-pärlorna som blir en rolig touch när man släcker lampan efter sig. Nördigt jag vet, men alla blir vi saliga på olika vis, det är ju sen gammalt.

Häpp! Kolla så fint det blev på vår toalett! Och det bästa av allt...det finns ju gott om utrymme för fler pyntaskar! (Foto Kurbits)
Häpp! Kolla så fint det blev på vår toalett! Och det bästa av allt…det finns ju gott om utrymme för fler pyntaskar! (Foto Kurbits)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *