#fantasintillmakten och Gerillaslöjdsfestivalen på Soppslöjd

Kom och var med oss på Soppslöjd hos 2 Stickare nästa vecka! Då tar jag och Maria med oss Gerillaslöjdsfestivalens pågående projekt #fantasintillmakten till workshop- och föreläsningsrummet hos 2 Stickare i Stockholm. Där berättar vi lite om oss och om vårt projekt, och förstås finns det också möjlighet att göra garnbollar!

Vi blir väldigt glada för alla bollar vi kan samla in, då vi ju vill ha en matta så lång som möjligt att lämna över till våra politiker i höst. Kvällens rubrik har satts till Fantasin till makten – slöjd som gerillarörelse, vilket gör mig väldigt glad. För det är ju precis vad det handlar om, välkommen att vara med oss du med! Så här skriver Madelaine och Lotta på 2 Stickare om kvällen:

Välkommen till en kväll med slöjd, mat och prat. Ta med det du slöjdar på och lyssna till kvällens inspiratörer Frida Arnqvist Engström, gerillaslöjdsteoretiker, och Maria Yvell, med virknålen som vapen. De berättar om slöjdandet som kommentar till samtida politiska eller samhälleliga händelser. Hur kan vi uttrycka oss politiskt och medmänskligt med hantverket som kraft?
Varmt välkommen på tisdag 26 mars alltså! Här finns all information om kvällen >>
Men har du ingen möjlighet att vara med oss på tisdag går det förstås alldeles utmärkt att vara med i projektet ändå! Här är en snabb introduktion till hur det funkar:
Fantasin till makten är ett gemensamhetsverk från Gerillaslöjdsfestivalen där vi bjuder in alla att tillsammans skapa en matta av garnbollar. Varje garnboll står för en önskning till Sveriges politiker från var och en av oss som deltar. Vi skapar tillsammans en önskematta som visar att vi är många med röster som räknas. Gerillaslöjdsfestivalen vill med denna matta utmana men också stärka våra politiker att agera med stort mod och med medmänsklighet – och vi behöver din hjälp!

Så här gör du för att vara med:

  • Gör en, eller flera garnbollar i valfri färg och storlek.
  • Skriv ner en kort önskan eller hälsning till Sveriges politiker och fäst vid garnbollen. (Även om du gör flera bollar räcker det med en önskan/hälsning)
  • Etiketter till din hälsning finns här för utskrift:
    – Utskrift med 1 etikett: Fantasin till makten utskrift etikett 1
    – Utskrift med 8 etiketter: Fantasin till makten utskrift etikett
  • Skicka in din boll och din hälsning till oss på adressen:
    Maria Yvell, Skarpnäcks allé 21, 128 35 Skarpnäck

Sista inlämningsdag av bollar är 10 juli 2019. Mattan, tillsammans med era önskningar, planeras att lämnas över till politiker i riksdagshuset i september 2019.  Tillsammans ger vi plats åt medmänsklighet, solidaritet och jämställdhet.

Hittills är mattan ungefär tre meter lång, den består av nära 800 (!) inskickade bollar. Men vi tror att vi kan få in fler! Var gärna med oss! Sprid ordet, gör bollar själv eller tillsammans med andra, i din lokala förening, på skolan, med familjen eller vännerna. Och skicka in både dina önskningar och dina bollar till oss. Här finns all information på vår hemsida>>

Mattan i sin nuvarande form mäter tre meter! Det är tre meter av era röster, önskninngar och tankar om en bättre värld. Fortsätt skicka in era bollar och röster till oss! (Foto alla bilder i inlägget Gerillaslöjdsfestivalen)
Mattan i sin nuvarande form mäter tre meter! Det är tre meter av era röster, önskninngar och tankar om en bättre värld. Fortsätt skicka in era bollar och röster till oss! (Foto alla bilder i inlägget Gerillaslöjdsfestivalen)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *