Premiär för NFH:s podd Handgjort

Jag är ju en av ledamöterna i Nämnden för Hemslöjdsfrågor och kanske är det så att du är nyfiken på vad vi och kansliet gör där? En av de viktigaste uppgifterna är att dela ut projektmedel till projekt inom slöjd och hantverksområdet, detta gör vi en gång varje år (se mer här!)

Nu finns också en kanal som riktar sig utåt för att berätta mer om landets minsta myndigheter, om kansliets många arbetsuppgifter men framförallt om de projekt som alltså fått pengar och därmed kunna genomföras.

Podden Handgjort hade premiär i måndags, och i det första avsnittet, som heter Nya platser för slöjd handlar om det slöjdade utegym på Ålidhem i Umeå som tack vare medel från nämnden kunde byggas förra året. Jag är med och pratar mer allmänt om slöjd i det offentliga rummet och medverkar i programmet gör också bland annat Felix Wink och Jögge Sundqvist, vilka båda initierat och byggt gymmet.

I måndags var det fest och jubel för podden Handgjort, här i gemensam lyssning på Nämnden för hemslöjdsfrågor. Handgjort görs av Peter Gropman på Iris Media. (Foto Peter Gropman)
I måndags var det fest och jubel för podden Handgjort, här i gemensam lyssning på Nämnden för hemslöjdsfrågor. Handgjort görs av Peter Gropman på Iris Media. (Foto Peter Gropman)

Podden Handgjort finns där poddar finns, totalt kommer sex avsnitt att komma ut under våren, håll utkik! (Och vill du lyssna direkt från datorn, finns länken på den här sidan!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *