Mångfaldsgranen – av många för alla

Året har givit en så fin ny bekantskap i form av Lm Johnsson och den kreativitet som verkar vara hennes signum, virkandes eller broderandes för en rad olika anledningar. Tidigare i år genomförde hon #filtfördemokrati, den gigantiska regnbågsfilt som placerades på Sergels torg under valdagen, kolla här!

Många var vi som deltog med några få eller många rutor, och vilket fint gemensamhetsprojekt det var.

Mångfaldsgranen på Västerås Konstmuseum, initierad av @youlors och utförd av många gemensamma händer runt om i landet. Varje ruta mäter 10x10 cm och är tillverkad för att pryda granen. (Foto Lm)
Mångfaldsgranen på Västerås Konstmuseum, initierad av @youlors och utförd av många gemensamma händer runt om i landet. Varje ruta mäter 10×10 cm och är tillverkad för att pryda granen. (Foto Lm Johnsson)

För ett par veckor sedan färdigställdes då också detta fina projekt – mångfaldsgranen. På samma vis har det efterlysts rutor, denna gång i grönt och med pynt i form av garnbollar och en hel del tillkom också under gemensamma workshops på museet. Vi i Gerillaslöjdsfestivalen fick nöjet att medverka i en gemensam workshop i Stockholm för ett tag sedan också, mycket roligt.

Tillsammans gör vi bäst, det är en devis som vi använder i Gerillaslöjdsfestivalen och det gäller också här. Det är en magisk kraft i gemensamhetsverken. (Foto Lm)
Tillsammans gör vi bäst, det är en devis som vi använder i Gerillaslöjdsfestivalen och det gäller också här. Det är en magisk kraft i gemensamhetsverken.(Foto Lm Johnsson)

Granen gjordes i samarbete med Västerås Konstmuseum och visades upp i sin prakt i museets entré för en tid sedan. Julhelgen är på intåg och vi börjar sakteliga stilla oss för att fira med nära och kära.

Mångfaldsgranens önskan om att finnas till för många skickar jag med i julstöket och julförberedelserna, med hopp om en fin gemenskap till er alla därute.

Många är dem som bidragit till Lm:s mångfaldsgran. (Foto Lm)
Många är dem som bidragit till Lm:s mångfaldsgran.(Foto Lm Johnsson)

Så här beskriver Lm sitt projekt som vill fira högtiden och mångfalden.

Denna idé föddes eftersom jag personligen tycker att det är fruktansvärt att människor tvingas fira sina högtider och födelsedagar i tältläger eller vara hemlösa under dessa dagar. Mångfaldsgranen kommer att ha en liten öppning, så om man är en liten människa kan man krypa in i den. Granen är placerad  i Karlsgatan 2s (konstmuseets) entre. Mitt emellan konst och historia, där hör mångfalden hemma.

Mångfaldsgranen har en tipiform och även en liten öppning, som gör den perfekt för små (och stora) upptäckare att krypa in i.

En varm och omsorgsfull julhelg önskar jag och med detta också en lista på möjligheter att skänka gåvor, volontärarbeta och bidra i jul, listan är sammanställd av Stadsmissionen.  Och här är några ytterligare länkar för dig som vill hitta sätt att stödja i jul. Jul i gemenskap,  Skåne Stadsmission, Frälsningsarmén , Giving people och Jul för alla.

Toppen av granen och dess strålande stjärna. Så fint projekt, strålande råddat av Lm och Västerås konstmuseum. (Foto Lm)
Toppen av granen och dess strålande stjärna. Så fint projekt, strålande råddat av Lm och Västerås konstmuseum. (Foto Lm Johnsson)

1 comment

  1. Så fascinerad att läsa och se #gerillaslöjd #kurbits! Samverka i det lilla lilla #stickaförfred #onelittlestepofmankindmakesachange då kan det lilla kan bli mer och stärkande! Tack för dig! Känner att detta är en #hjärtefråga! God fortsättning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *