Julmarknad och hantverkshelg har vi allihopa allihopa allihopa

Med förra veckans tillkännagivande om att årets julklapp är det återvunna plagget har kartan för årets julmarknader blivit extra intressant. Vi behöver prata om och reflektera kring hur vi ska handskas med julens klappar i relation till konsumtion och ändliga resurser, många är vi som gillar julen med dess traditioner och att ställa om till en mer hållbar högtid är inte bara nödvändigt, det kan också vara kreativt, tidssparande och roligt. Här är exempelvis ett antal tips från Naturskyddsföreningen på temat julstämning och klappar, där de bland annat lyfter det hemmagjorda och återvunna.

Att fixa inför julen är också något som flera event i december handlar om; att samlas och gemensamt göra julens klappar likaså. I Malmö hålls Fixa julen-veckan, där du kan vara med och skapa en hållbar jul exempelvis. Läs här >>

Åsa Kax finns tillsammans med övriga i Swedish Creatures på deras Christmas shop 15-20 december i Stockholm. (Foto Åsa Kax)
Åsa Kax finns tillsammans med övriga i Swedish Creatures på deras Christmas shop 15-20 december i Stockholm. (Foto Åsa Kax)

Traditionsenligt här på Kurbits brukar jag lyfta julmarknader som ett alternativ till iallafall det masstillverkade. Att stödja en enskild hantverkare och därmed också köpa unika och ofta lokalt producerade julklappar är något jag tror är gynnsamt. Därför drar vi här igång årets julmarknadslista, med nytt komplement på också julfix-arrangemang – har du tips på en julmarknad eller ett göra eller fixa julklappar-event du tycker ska vara med här?

Mejla mig på frida@kurbits.nu så fyller jag på.

Swedish Creatures har julpop-up shop i Stockholm. (Foto Swedish Creatures)
Swedish Creatures har julpop-up shop i Stockholm. (Foto Swedish Creatures)
Lions & Cranes på Á la Londons julmarknad i Göteborg i helgen. (Foto A la london)
Lions & Cranes på Á la Londons julmarknad i Göteborg i helgen. (Foto A la london)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *