Reko på Nääs: schysst, sunt och hållbart

När informationen om Reko och allt fantastiskt spännande som händer under en och samma helg kom upp för någon månad sedan blev jag så till mig och blandade ihop datum och ville åka på stört, men nu på lördag och söndag är det verkligen på riktigt självaste helgen Reko på Nääs äger rum. Med taglinen schysst, sunt och hållbart – vad kan liksom gå fel?

Det blir marknad, kurser och föredrag under två dagar, passa på att ta dig till Nääs om du är i trakten kring Göteborg/Floda/Alingsås (här ligger Nääs), bland annat för den kurs i täljning för kvinnor som arrangeras, eller varför inte lära dig hur du gör din egen näverväska?

Låter som kurser perfekt och skräddarsydda för mig och säkerligen många fler.

Ytterligare fler kurser arrangeras också, exempelvis finns brittiska stjärntäljaren och hantverkaren Jojo Wood på plats för en kurs. Men hon håller också demonstrationer där hon visar hur hon arbetar. Hon och många fler, exempelvis Elisabeth Dunker som berättar mer om det spännande projektet Väva spis! som hon drev tillsammans med Hemslöjden i Skåne förra året.

På plats på slöjdscenen finns också slöjdlegendaren Knut Östgård, Bettina Wingolf som slöjdar i tagel, bygghantverkaren Björn Svantesson och träslöjdare Mette Handler och Alvar Olofsson. Se dem arbeta i sina respektive fält.

Ja, ni märker ju! Rekofestival i dagarna två rymmer många spännande punkter, kolla in  – hela programmet finns här! 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *