Ny utställning med Karin Ferner: Jag tänker på sommaren

Nästa vecka är det en riktig högtidsstund för oss alla som är Karin Ferner-fans – och vi är ju en hel del därute, eller hur? På Svensk Hemslöjd i Stockholm visar hon nya verk i utställningen Jag tänker på sommaren – objekt och smycken av Karin Ferner. Vernissage sker torsdag 4 maj, i butiken på Norrlandsgatan.

<em>Sommarbrud, arbete av Karin Ferner, som är aktuell med en ny utställning på Svensk Hemslöjd i Stockholm, öppnar torsdag 4 maj! (Foto Ingela Sannesjö )</em>
Sommarbrud, arbete av Karin Ferner, som är aktuell med en ny utställning på Svensk Hemslöjd i Stockholm, öppnar torsdag 4 maj! (Foto Ingela Sannesjö )

Eftersom jag är engagerad både i Föreningen för Svensk Hemslöjd och i butiken blev jag ombedd att skriva några rader om Karins arbete, jag landade i detta:

Karin Ferner är en silversmed och konstnär som ständigt utforskar gränserna mellan konst, silversmide och folkkonst. Hon är verksam i Falun och hittar egensinniga samband mellan den traditionella folkkonsten och smyckekonsten. Hennes signum är ofta rosensjalens blomma, Leksandsbandet från folkdräkten, blandat med klassiska bonadsbroderier.

Utan att låta sig begränsas i vad man får eller inte får göra tar sig Karin Ferner an kulturarvet på ett ​drabbande sätt. Hon är en av vår tids intressantaste tolkare av traditionell hemslöjd, på det sätt hon förvandlar sina objekt så de känns samtida och uppdaterade. Ofta provocerande eller engagerande, få är oberörda av Karin Ferners konstnärskap.

<em>Treduksklänning med katt och apa, av Karin Ferner. (Foto Ingela Sannesjö)</em>
Treduksklänning med katt och apa, av Karin Ferner. (Foto Ingela Sannesjö)

Här är en rad av hennes fantastiska bilder, visst blir en lockad av att se mer? Skriv upp 4 maj i almanackan, så ses vi där! Karin Ferners objekt och arbeten kommer också i framtiden att finnas att se på Svensk Hemslöjd, så missar du utställningsperioden (pågår maj ut) finns fler möjligheter att ta del av hennes hantverk på plats.

<em>Sommarkatter, av Karin Ferner, gå och se hennes verk på Svensk Hemslöjd nästa vecka! (Foto Ingela Sannesjö)</em>
Sommarkatter, av Karin Ferner, gå och se hennes verk på Svensk Hemslöjd nästa vecka! (Foto Ingela Sannesjö)
<em>Vallmokrage med ros. Karin Ferners arbete innehåller här både broderi och silversmide, en fantastisk kombination, eller hur? (Foto Ingela Sannesjö)</em>
Vallmokrage med ros. Karin Ferners arbete innehåller här både broderi och silversmide, en fantastisk kombination, eller hur? (Foto Ingela Sannesjö)

Jag har skrivit en hel del om Karins fantastiska hemslöjdsvärld genom åren, se mer här! 

<em>Björktavla med väskor, Karin Ferner. I ny utställning med start nästa vecka - gå och se! (Foto Ingela Sannesjö)</em>
Björktavla med väskor, Karin Ferner. I ny utställning med start nästa vecka – gå och se! (Foto Ingela Sannesjö)
<em>Drömsommarväska, Karin Ferner. (Foto Ingela Sannesjö)</em>
Drömsommarväska, Karin Ferner. (Foto Ingela Sannesjö)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *