Lansering för framtidens vävgrupp: Möt Studio Supersju!

I helgen är det lansering för  Studio Supersju, vävgruppen som består av sju vävare som sedan en tid tillbaka arbetar i samma ateljé i Årsta i Stockholm. De kallar sig framtidens vävgrupp och är alla på väg att bli etablerade inom handvävningen. Här samsas framtidshopp för vävningen med stor talang, hårt arbete och kreativitet. Idag och imorgon finns deras arbeten samlade – och till salu – på Fiberspace  i Stockholm, skynda dit!
Arbeten av Miriam Parkman och Josefin Gäfvert, delar av vävgruppen Studio Supersju som har lansering på Fiberspace i Stockholm i helgen. (Foto Kurbits)
Arbeten av Miriam Parkman och Josefin Gäfvert, delar av vävgruppen Studio Supersju som har lansering på Fiberspace i Stockholm i helgen. (Foto Kurbits)
Studio Supersju består av Siri Pettersson, Miriam Parkman, Josefin Gäfvert, Mirjam Hemström, Ia Centerhall, Arianna Funk och Vega Määttä Siltberg. Handvävningen har de gemensamt, de är alla skolade inom olika textilutbildningar, Konstfack, Handarbetets Vänner och Textilhögskolan i Borås.
Här var fem av sju vävare samlade när jag var på besök, från vänster: Miriam Parkman, Ia
Här var fem av sju vävare samlade när jag var på besök, från vänster: Miriam Parkman, Ia Centerhall, Siri Pettersson, Ariana Funk och Josefin Gäfvert.
Jag har nyfiket följt studions etablering och hann till Fiberspace en kort stund igår, gå och se dessa spännande handvävare! Här finns många olika stilar, uttryck och material – färgsprakande och i en rad spännande tekniker.
Arbete av Siri Pettersson, idag och imorgon finns handvävarna i Studio Supersju samlade - gå och se! (Foto Kurbits)
Arbete av Siri Pettersson, idag och imorgon finns handvävarna i Studio Supersju samlade – gå och se! (Foto Kurbits)

Ta del av deras arbeten och om du har möjlighet, följ deras uppmaning: lanseringen är en pop-up butik och gruppen erbjuder möjlighet att köpa det du aldrig annars hittar: inredning och konst från Sveriges unga handvävare.

Arbete av Siri Pettersson, idag och imorgon finns handvävarna i Studio Supersju samlade - gå och se! (Foto Kurbits)
Vega Mättää Siltberg, Studio Supersju. Lansering av nya vävgruppen i helgen, kolla in! (Foto Kurbits)
Det är sju starka uttryck, högkvalitativt tillverkat med fokus på inredning – mattor, kuddar, vävar för vägg i en rad olika spännande material. Håll utkik efter mer från Studio Supersju, nu är de lanserade och kommer att göra mycket bra för vävningen framöver.
Studio Supersju, på Fiberspace idag och imorgon. (Foto Kurbits)
Studio Supersju, på Fiberspace idag och imorgon. (Foto Kurbits)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *