Yarnbombing_pr på gatukonstfestivalen Ponce es Ley

Internet är väl något av det mest fantastiska som finns? Till alla hjärtans dag tidigare i år hittade jag superfina virkade hjärtan på Christine Schröders instagramkonto, se mitt valentininlägg här,  och efter en del efterforskningar visade det sig att hon är verksam i Puerto Rico. Men att hon dessutom (!) kan svenska, har en svensk man och har bott i Sverige på 90-talet. Roligt och galet! Hon är konstnärligt aktiv och har relativt nyligen börjat som garngraffititaggare.  Hon är aktiv i sociala medier under aliaset Chrochet Der och finns på facebook, samt på instagram bakom kontot @yarnbombing_pr.

Till gatukonstfestivalen Ponce es Ley i Puerto Rico gjordes detta verk av Christine Schroder i början av april. (Foto Yarnbomber_pr/Christine Schroder)
Till gatukonstfestivalen Ponce es Ley i Puerto Rico gjordes detta verk av Christine Schröder i början av april. (Foto Yarnbomber_pr)

Och det var på det senare kontot som dessa fantastiska verk kom upp för några veckor sedan – va va? Hur fint är inte detta? Jag frågade om mer information kring detta verk och Christine berättar att det sattes upp under  gatukonstfestivalen Ponce es Ley som ägde rum i Ponce i Puerto Rico för tre veckor sedan. Festivalens medverkande var främst muralmålare, och Christine Schröder själv var inte officiellt inbjuden som deltagare, men hon kontaktade festivalen och fick tillstånd att addera utbudet med detta garnverk. Hon ville ha färgeffekten av en prisma så att den skulle synas och ge en tydlig visuell upplevelse. Hon berättar själv så här:

As with a dispersive prism and the refraction of light and color separation, my aim was to visually demonstrate the effect of enlightenment.  In other words, when great muralists display their artwork in an urban setting, the infinite positive possibilities of that affect onto the inhabitants of that city, is immeasurable.

Christine Schroders verk är främst virkade, hon är aktiv i Puerto Rico, men vill gärna delta i andra internationella sammanhang. (Foto Yarnbomber_pr/Christine Schroder)
Yarnbomber_prs verk är främst virkade, hon är aktiv i Puerto Rico, men vill gärna delta i andra internationella sammanhang. (Foto Yarnbomber_pr)

Följ Yarnbomber_prs garntaggar, se länkar ovan! Och vill du läsa mer om henne finns en artikel om hennes arbeten här.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *