Är du en hejare på spinnrock? Var med i ullspinnartävling!

Det går förstås att tävla i mycket, men få saker slår en ullspinningstävling – eller vad sägs?! Vet du med dig att du är en hejare på att spinna i ull, var då med  på ullspinnartävling på Skansen 20 augusti, du anmäler dig fram till 21 april. Tävlingen sker i två olika klasser, med slända eller spinnrock.

Spinnrocka loss! 20 augusti hålls ullspinnartävling på Skansen i kategorierna slända eller spinnrock. Spinner du längst? Anmäl dig! (Foto Slöjd Stockholm)
Spinnrocka loss! 20 augusti hålls ullspinnartävling på Skansen i kategorierna slända eller spinnrock. Spinner du längst? Anmäl dig! (Foto Slöjd Stockholm)

Alla deltagare tar med sina egna kardor eller ullkammar, slända eller spinnrock. Ull delas ut på plats. Inför publik och en jury spinner ni sedan och det entrådiga garnet bedöms sedan utifrån längd, snodd, vikt och hållfasthet. Tävlingen arrangeras av Slöjd Stockholm och Skansen.

Mer information, anmälningsförfarande samt program finns här.

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *