DIY-kitet Kristin är här! Brodera med Karin Derland

Kitet Kristin innehåller allt du behöver för att brodera din kudde själv. Kitet är komponerat och gjort av brodösen Karin Derland. (Foto Karin Derland)

För någon månad sedan träffade jag brodösen Karin Derland, när vi i föreningen för Svensk Hemslöjd delade ut det årliga broderistipendiet som föreningen förvaltar – Karin är årets stipendiat, mycket välförtjänt! Läs mer om Karin och se fler av hennes fantastiska arbeten här. 

Då berättade hon också att hon hade fullt upp med de gör det själv-kit som hon höll på att ta fram  – och kolla nu! Här är det första, Kristin heter det och visst är det hur fint som helst?! Jag blir galet inspirerad av detta och hoppas att det antingen blir jag eller tomten som kommer med ett till mig själv i julklapp.
Kitet Kristin innehåller allt du behöver för att brodera din kudde själv. Kitet är komponerat och gjort av brodösen Karin Derland. (Foto Karin Derland)
Kitet Kristin innehåller allt du behöver för att brodera din kudde själv. Kitet är komponerat och gjort av brodösen Karin Derland. (Foto Karin Derland)
Jag bad Karin berätta mer om kitet och eftersom hon är så fyndig satte hon ihop den här texten åt mig:
Hur duktig på att brodera behöver man vara?
– Vem som helst – ung eller äldre, mindre eller mer erfaren – kan nog få ihop det här. Har man lite erfarenhet av att brodera och känner till några olika stygntyper och hur man håller en nål är det såklart en fördel, men så är det ju med vad man än ger sig in på. Det här kitet innehåller ett flertal olika stygn (cirka 8 st), från kaststygn och langett till bottensöm och franska knutar, men det medföljer tydliga stygnförklaringar. Själva beskrivningen är grundlig och i punktform och innehåller fotografier som visar de olika momenten inklusive detaljbilder hur bottensömmen broderas.
Vad innehåller kitet?
– Förutom den 4-sidiga beskrivningen inklusive beskrivning över alla stygn – allt material till kuddens framsida (bottentyg i vadmal, vadmalsbitar till applikationerna, band, garn, pärlor, nålar och en bilaga med alla mönsterformer). Det enda man behöver ordna själv är baksidestyg, innerkudde och redskap som sax, sybåge och linjal.
Var kan man köpa det?
– Än så länge hos Svensk Hemslöjd i butiken, eller i deras webbshop!
Och till sist: varför heter kudden ”Kristin”?
– Jag klurade på ett namn och kom fram till Kristin. Min syster heter det och det är ett så himla fint namn, särskilt när det stavas med ”K” tycker jag.
Så, precis som Karin säger här – kitet finns att se på och köpa hos Svensk Hemslöjd än så länge, och vill du veta mer om vad Karin Derland har för sig, jag vet till exempel att hon laddar för kommande utställningar etc, följ henne på instagram! @karinderland kort och gott.
DIY-kitet Kristin av Karin Derland, det första av flera planerade är ute nu. Karin broderar i en rad olika stygn och här blandar hon bland annat kaststygn, langettsöm,bottensöm och franska knutar. Allt material som du behöver för att göra kudden finns i kitet. (Foto Svensk Hemslöjd)
DIY-kitet Kristin av Karin Derland, det första av flera planerade är ute nu. Karin broderar i en rad olika stygn och här blandar hon bland annat kaststygn, langettsöm,bottensöm och franska knutar. Allt material som du behöver för att göra kudden finns i kitet. (Foto Svensk Hemslöjd)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *