Snart dags för Sy- och hantverksfestival i Stockholm!

Så är det snart dags för Sy- och hantverksfestivalen i Stockholm igen! Festivalen har tidigare varit i Malmö, Stockholm och i Göteborg och mycket i mitt flöde har sett både kreativt och spännande ut. Nu är det snart Stockholms tur igen, mässan laddar för att slå upp portarna 28-30 oktober.

Och det med ett fullmatat program vill jag säga, både i omfång av utställare – antalet har ökat till över 200 stycken sedan sist – och med stort fokus på aktiviteter och workshops.

Sy- och hantverksfestivalen på Stockholmsmässan 28-30 oktober, missa inte! (Foto Sy- och hantverksfestivalen)
Sy- och hantverksfestivalen på Stockholmsmässan 28-30 oktober, missa inte! (Foto Sy- och hantverksfestivalen)

Alla medverkande med siktet inställt på oss som är intresserade av sömnad, handarbete och inte minst eget skapande i ännu högre grad. Och då vill jag minnas att utbudet redan tidigare har bestått av allt som en hantverkssugen med kli i fingrarna kan behöva; förra året då jag var på plats häpnade jag över utbudet av pärlor och smyckestillbehör till exempel.

Men här finns även mycket i utbudsväg för sömnad, stickning, quilt, lappteknik, knyppling, virkning, broder och vävning, maxat eller hur? Här finns det också möjlighet att prova på till exempel knyppling, färgning, krokning, tenntrådsbroderi, sidenmåleri och origami, bara för att bara nämna några av de många workshops som finns inbokade.

Med ännu fler utställare än tidigare laddar Sy- och hantverksfestivalen med utbud och inte minst - aktiviteter. Gå en kurs under mässan! (Foto Sy- och hantverksfestivalen)
Med ännu fler utställare än tidigare laddar Sy- och hantverksfestivalen med utbud och inte minst – aktiviteter. Gå en kurs under mässan! (Foto Sy- och hantverksfestivalen)

Mässan har inte bara fått nytt namn (tillägget Hantverksfestivalen) utan har också satsat mer på den hårda slöjden.  Nytt för i år är ett 20-tal speciellt inbjudna hantverkare inom området, där två kommer att erbjuda workshops även de. Mässans fullständiga workshop-program kommer att publiceras på festivalens hemsida när det börjar närma sig, se mer här. 

Till Sy- och hantverksfestivalen i Stockholm kommer över 200 utställare, alla med fokus på kreativt skapande. (Foto Sy- och hantverksfestivalen)
Till Sy- och hantverksfestivalen i Stockholm kommer över 200 utställare, alla med fokus på ditt kreativa skapande. (Foto Sy- och hantverksfestivalen)

Sy- och hantverksfestivalen är öppen för allmänheten och riktar sig både till dig som är nybörjare och till redan inbitna proffs. Så välj ut dina favoritaktiviteter och utställare och ta dig till mässan!

Själv laddar jag för att vara med på Sy-akuten till exempel (”här kan du fråga om allt inom sömnad” va? va? fantastiskt ju!)  men är också väldigt nyfiken på krokning, och lära mig fläta japanskt. Och förstås de där frivoliteterna som alltid känns så märkligt magiska.  Sy- och hantverksfestivalen på Stockholmsmässan 28-30 oktober alltså, mer information här!

Material, inspiration, prova på-aktiviteter och möten med andra kreativa -  på Sy- och hantverksfestivalen.  (Foto Sy- och hantverksfestivalen)
Material, inspiration, prova på-aktiviteter och möten med andra kreativa – på Sy- och hantverksfestivalen. (Foto Sy- och hantverksfestivalen)

______________

Det här inlägget sker i samarbete med Sy- och Hantverksfestivalen. Läs mer om hur du kan stödja Kurbits.nu här. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *