Veckans snackis avslöjad: här är tygtaggaren i tunnelbanan

Har ni i Stockholmsområdet åkt tunnelbana med extra fina säten i veckan? Undrat lite om dem, vem som gjort dem till exempel? Många är vi som uppskattar de olikfärgade sätena och det har diskuterats både i sociala medier och olika tidningar de senaste dagarna.

Mitti har i två olika artiklar rapporterat; ”Vem klär om tunnelbanans säten?” frågar de sig, samt följer upp med att konstatera att också på röda linjen har de dekorativa sätena skymtats.   Metro kontrar med att fråga Lasse Åberg, som nekar till tilltaget…

Också säten längs röda linjen siktades i veckan - dock lär tygen tas bort så fort se upptäcks, enligt SL. (Foto Mitti / Ingrid Wittbom)
Också säten längs röda linjen siktades i veckan – dock lär tygen tas bort så fort de upptäcks, enligt SL. (Foto Mitti / Ingrid Wittbom)

Och det är inte Lasse Åberg som ligger bakom, utan istället Forsbergsstudenten Nicolas Walton och Gustav Schön från Design&reklam, som i torsdags kväll avslöjade sitt tilltag i och med att Forsbergs examensutställning öppnade. Nicolas lanserar där sitt examensarbete, sin kollektion mönster som ingår i hans klädmärke Twisted Family. Forsbergs examensutställning heter Unboxing, se mer om studenterna här. 

Ni som vill se mer av Nicolas Waltons och Gustav Schöns arbeten har möjlighet idag! Fram till 20.00 ikväll finns det möjlighet att se designstudenternas examensarbete på skolan. Passa på att fråga dem mer om kuppen – hur kom de på idén? Hur genomfördes den? Ser extra spännande ut den där detaljen med strykjärnet! (det finns en förklarande video i utställningen) och förstås titta på deras och de övrigas arbeten. Jag kommer att återkomma mer till Nicolas i ytterligare inlägg då jag förhoppningsvis vet mer.

Twisted Family av Nicolas Welton, examensarbete på Forsbergs skola, visas sista dagen idag. (Foto Alex Pacheco)
Twisted Family av Nicolas Walton, examensarbete på Forsbergs skola, visas sista dagen idag.
Många SL-resenärer har under veckan överraskats av färgglada tyger på tunnelbanans säten och undrat vem som ligger bakom. (Foto Stina Axelson).
Många SL-resenärer har under veckan överraskats av färgglada tyger på tunnelbanans säten och undrat vem som ligger bakom. (Foto Stina Axelson).
Bilden från inläggets topp isin helhet, tagen av Elin Franck som åkte blå linje häromdagen och tog bilden och hörde av sig till Mitti. (Foto Elin Franck)
Bilden från inläggets topp i sin helhet, tagen av tunnelbaneresenären Elin Franck som åkte blå linje häromdagen och tog bilden och hörde av sig till Mitti. (Foto Elin Franck)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *