Kolla in! Ny mässa vill ge lösningar på samtidsproblem

Imorgon tycker jag att alla ni som är i Göteborgstrakten ska kolla upp det här – hur spännande som helst ju! Bara rubriken på informationen gör att jag går igång: ”Ny slöjdmässa ger lösningar på samtidsproblem” – va? va? Precis! Inspirationsmässan heter Handla med handen, en slöjdig mässa utan mellanhänder, och arrangeras av studenterna på utbildningen Ledarskap i slöjd och Kulturhantverk på Götebrogs universitet för första gången och syftet är enligt arrangörerna att inspirera snarare än att predika.

 

Slöjdmässan Handla med handen - en slöjdig mässa utan mellanhänder, imorgon onsdag i Göteborg! (Foto arrangörerna)
Slöjdmässan Handla med handen – en slöjdig mässa utan mellanhänder, imorgon onsdag i Göteborg! (Foto arrangörerna)

Det här är mässan för dig som vill veta mer om ullens unika egenskaper eller hur du kan sticka dig till ett bättre minne och ett hälsosammare liv. Kanske vill du lära dig hur matavfall kan bli fashionabelt mode eller få tips på hur du får ett mer personligt och hållbart hem. I montrarna får du möjlighet att testa på att spinna, tova, sticka och snickra ditt egna Trä i rad. Du kan också gå med i ett hantverkskollektiv eller bara komma förbi och snacka slöjd med ett gäng slöjdnördar.

Läs mer här!  Och skynda dig dit du som kan, endast under morgondagen! I elva interaktiva montrar diskuteras vad slöjd är och kan vara – Handla med handen vill bidra med nya perspektiv på våra samtida problem kring hälsa och hållbarhet inte minst. Du kan även prova på att spinna, tova och sticka, bygga och diskutera slöjd. Allt gratis, kolla in och var med!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *