Form&frukost #8: Lith Lith Lundin

På tisdag är det dags igen, på scenen har vi med oss vår Form&frukost åttonde gäst. Jag och Stefan Nilsson tar emot möbelformgivarna Lith Lith Lundin och ser fram emot att prata möbler med ett specifikt hållbart, lokalt perspektiv.

Martin och Erik Lith samt Hannes Lundin utgör möbelformgivarna Lith Lith Lundin. Möt dem i tisdagens åttonde Form&frukost! (Foto Alexander Mahmoud)
Martin och Erik Lith samt Hannes Lundin utgör möbelformgivarna Lith Lith Lundin. Möt dem i tisdagens åttonde Form&frukost! (Foto Alexander Mahmoud)

Så här presenterar vi gruppen;

Form&frukost åttonde gäst är möbelföretaget Lith Lith Lundin, som utgår från Torsåker, Gästrikland, både i placering och materialinhämtning. Deras koncept bygger på en femmilsradie där allt råmaterial och all förädling sker inom denna cirkel.

Lith Lith Ludin består av bröderna Erik och Martin Lith, samt Hannes Lundin, de startade 2012 för att erbjuda ett alternativ till branschens fokus på att köpa nytt och byta ut. Trion vill istället göra tidlösa produkter med lång livslängd. Vi vill veta hur det fungerar att ha ett begränsat material att jobba med, hur utmaningarna i ett sådant koncept ser ut, och givetvis hur de ser på fördelarna. Vi är också nyfikna på trions konstellation, vem gör vad och hur ser deras arbetsprocess ut?

Sättet Lith Lith Lundin använder sig av förnyelsebara material och hur de experimenterar med traditionella tekniker för att nå nya uttryck, metoder och material har givit att de medverkar vid en rad utställningar världen över. Hur når de ut med sin historia i försäljningsled och vad tycker konsumenten?

Lith Lith Lundin tillverkar möbler med material och förädling inom en femmilaradie från Torsås, där de verkar. På tisdag är de våra åttonde Form&frukost-gäster. (Foto Monoqi)
Lith Lith Lundin tillverkar möbler med material och förädling inom en femmilaradie från Torsås, där de verkar. På tisdag är de våra åttonde Form&frukost-gäster. (Foto Monoqi)

Välkommen till Form&frukost på Scandic Anglais i Stockholm, 8.00-9.00. Frukosten serveras i Bar Anglais från 8.00, där vi också pratar med vår gäst från 08.15. Form&frukost är gratis men du måste boka din plats, info@formfrukost.se. Vi ses!

Alla detaljer i Lith Lith Lundins produktion är uttänkta att ingå i ett långsiktigt och hållbart system. Hör dem berätta mer om sitt arbetssätt på tisdag! (Foto Monoqi)
Alla detaljer i Lith Lith Lundins produktion är uttänkta att ingå i ett långsiktigt och hållbart system. Hör dem berätta mer om sitt arbetssätt på tisdag! (Foto Monoqi)

Form&frukost är initierat av och genomförs av mig och Stefan Nilsson, trendexpert och grundare av Designgalleriet. Följ oss gärna på Facebook/formfrukost för fler uppdateringar om kommande gäster. 

Fiffiga lösningar och smarta  konstruktioner när Lith Lith Lundin lokalproducerar möbler. (Foto Monoqi)
Fiffiga lösningar och smarta konstruktioner när Lith Lith Lundin lokalproducerar möbler. (Foto Monoqi)

 

1 comment

  1. Hej!
    Här kommer ett brev från er gamla mentor! Åsa Morberg! Jag vill ha kontakt mede er. Vi ( Föreningen Hållbara Hus förr, nu och i framtiden ) vill engagera er på ett seminarium i ett Liederprojekt. Projektet är finansierat och arvode kan utgå. Hur har ni det? Hör av er så får vi planera för detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *