Inredning som gör skillnad – just nu hos Åhléns

Åhléns inledde förra veckan kampanjen Inredning som gör skillnad. Under ett antal veckor kan du som kund vara med och bidra till mer trivsel komfort för kvinnor i skyddade boenden.

1 000 utvalda produkter på nyligen lanserade åhlens.se är märkta med en röd husikon med ett hjärta i och ingår i i Åhléns samarbete med Sveriges Stadsmissioners skyddade boenden för kvinnor som utsatts för våld i nära relationer. Det funkar så att när du som kund handlar en husikonmärkt vara, skänker Åhléns en likadan till något av Stadsmissionens boenden.

För att visa på vilken skillnad de skänkta produkterna kan göra har Åhléns valt att redan inreda ett skyddat boende.  För att skapa en läkande och fridfull plats har inredaren och samtalsterapeuten Lo Bjurulf utgått ifrån ledorden hållbarhet, återbruk, medvetenhet, gemenskap och kreativitet. (Foto Åhléns)
För att visa på vilken skillnad de skänkta produkterna kan göra har Åhléns valt att redan inreda ett skyddat boende.  För att skapa en läkande och fridfull plats har inredaren och samtalsterapeuten Lo Bjurulf utgått ifrån ledorden hållbarhet, återbruk, medvetenhet, gemenskap och kreativitet. (Foto Åhléns)

Är husets hjärta vitt betyder det att Stadsmissionen saknar produkten, är hjärtat rosa har de fått alla de behöver. Åhléns skänker 129 olika produkter inom ett brett sortiment – allt från möbler, kuddar, mattor och plädar, till leksaker och schampo som de beskriver det. Alla produkter som ingår har valts ut tillsammans med Stadsmissionens personal.

Kampanjen pågår till 20 april och då skickas de skänkta produkterna till Stadsmissionen, vilka i sin tur distribuerar dem till de boenden som behöver dem mest.

 Produkterna som har använts är en kombination av Åhléns eget sortiment och second hand inköpt från Stadsmissionens verksamhet. Efter kampanjens slut kommer Åhléns i samarbete med Stadsmissionen att inreda flera boenden för kvinnor i utsatthet. (Foto Åhléns)
Produkterna som har använts är en kombination av Åhléns eget sortiment och second hand inköpt från Stadsmissionens verksamhet. Efter kampanjens slut kommer Åhléns i samarbete med Stadsmissionen att inreda flera boenden för kvinnor i utsatthet. (Foto Åhléns)

Åhléns har arbetat tillsammans med Sveriges Stadsmissioner sedan 2000 och kampanjen är en del av ett större samarbete med olika typer av projekt, läs mer här. 

 

 

 

 

1 comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *