Virkvolontärer sökes – Olek behöver din hjälp!

Jag har hört det anas och ryktas och nu är det sant och på riktigt, världsberömda Olek är på väg till Sverige! Japp, här har ni en möjlighet utan dess like,  ni virkkunniga därute! Olek kommer till Sverige för att medverka i årets upplaga av Avesta Art, och – hon behöver din hjälp!

Ta chansen att under en unik workshop i Avesta träffa denna drivna, begåvade och excentriska garnkonstnär som virkat med budskap, för förändring, för provokation och med hjärta sedan början av 2000-talet då hon flyttade till New York från Polen.

Var med och virka med Olek! Världsberömda virkaren Olek kommer till Sverige och behöver hjälp med sin kommande installation. Var med! Det här verket är från 2010 och heter Knitting is for pus****(Foto Jeffrey Kilmer)
Var med och virka med Olek! Världsberömda virkaren Olek kommer till Sverige och behöver hjälp med sin kommande installation. Var med! Det här verket är från 2010 och heter Knitting is for pus**** (Foto Jeffrey Kilmer)

Hon kommer att virka in en lägenhet med tillhörande interiör, ett verk som hon gjorde i New York 2011 (jag skrev om det här) och som hon nu återskapar för Avesta Art.

Vill du vara med och virka behöver Olek din hjälp mellan 8 och 16 april, du behöver behärska flertalet virktekniker och kunna vara med de flesta av dagarna under perioden. Anmäl ditt intresse senaste 31 mars till verket@avesta.se, berätta lite om dig själv och om varför du vill medverka. Mer information finns här.

Vill du läsa mer om Olek, eller Agata Oleksiak som hon heter;  här är vad jag skrivit om henne tidigare.

Och ett ytterligare riktigt fint verk av Olek; en pastisch på en Banksymålning i garn. (Foto Olek)
Och ett ytterligare riktigt fint verk av Olek; en pastisch på en Banksymålning i garn. (Foto Olek)

Konstinstallationen Avesta Art öppnar 28 maj med en mängd intressanta konstnärer, varav Olek är en, och pågår till 18 september. Läs om hela programmet här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *