Görbart – en podd om handgjort skapande

Nu är Görbart här! En podd om handgjort skapande, av mig och Erika Åberg. Vi har sett fram emot att få komma igång och få ut detta premiäravsnitt en tid, och med vilken premiärgäst sen! Ingen mindre än Cilla Ramnek är med oss och diskuterar görande, skapande och processer, mycket utifrån hennes fantastiska bok Från ateljén – en bok om att göra.

Avsnittet lyssnar du på antingen via Soundcloud, (klicka på bilden nedan) eller så söker du på Görbart eller Gorbart i din poddspelare eller på Itunes. Gör det! Lyssna! Vi är supernyfikna på vad du tycker!


Så här skriver vi i vår programförklaring om podden:

Vi har i världen av handgjort skapande saknat ett samtalsrum – där samtalet om konsten, slöjden, konsthantverket, pysslandet, görandet får ta plats. Vi vill prata om att skapa, om att hålla på, om att göra. Det kan kallas för olika saker, konst, konsthantverk, pyssel, hantverk eller slöjd. Nu finns en podcast där vi utforskar detta. Vi bjuder in aktuella gäster som ägnar sina liv åt att skapa och vi är nyfikna på hur de förhåller sig till det de gör. Vi vill sätta ord på det görandet. Inte i termer av rätt eller fel, det handlar inte heller om fint eller fult. Det handlar om varför och om hur deras drivkrafter och processer ser ut. Vi vill lyfta olika aspekter av görandet – och inte minst inspirera.

Till vår hjälp att producera Görbart har vi fantastiska Beppo Ljudproduktion med Mats i täten, vi får hjälp med studio, inspelning och inte minst klippning och produktion. Tack Beppo!

Och du – följ oss på Facebook! Och Instagram, där vi heter @gorbartproduktion. Lyssna och dela gärna avsnittet till dem du tror är intresserade av området, vi ser fram emot att få fortsätta prata med kreativa människor som skapar med händerna. Vi blir väldigt glada för kärlek och för glada tillrop, har du tankar och feedback blir vi glada för det också!
Görbart finns främst på Facebook och Instagram för tillfället,  och om du vill mejla oss nås vi båda via adressen hej@gorbart.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *