Mosaikmönster i klickvinyl för golvet

Här hemma håller vi på att lägga pärlplattor i mönsterkonstruktioner, 15 x 15 centimeter är varje platta och vi har regeln att det är mönster vi gör – alltså inga figurer eller något föreställande. Barnen och vi kämpar på, det är pilligt och roligt. Jag träffade  mönsterpärlarens mästare, Cilla Ramnek, för en tid sedan och hon berättade om sitt arbete med sin pärlmosaik – ett mönster som mäter 3.60 x 1.80, bestående av lite drygt 500 000 pärlor – och hon sa att hon arbetade efter regeln ”lagd pärla ligger”. Mycket inspirerande – och svårt!

Mosaikmönstrade vinylklickgolv från Tarkett - något för den mönstersugne som inte vill kakla? Finns på marknaden nu. (Foto Tarkett)
Mosaikmönstrade vinylklickgolv från Tarkett – något för den mönstersugne som inte vill kakla? Finns på marknaden nu. (Foto Tarkett)

Nu är det säkert med de glasögonen som jag tar mig an den här nyheten – eftersom jag googlar mycket på kakelplattor för inspiration – mönster som klickvinylgolv! Plattorna från Tarkett heter Starfloor Click Retro och du sätter ihop plattorna själv efter eget huvud och önskemål. Resultatet blir ditt eget golv utifrån de kombinationer som finns, ett vinylgolv som funkar bra exempelvis i hall och kök. Det klickas fast utan lim och finns med i Astma- och allergiförbundets lista över rekommenderade produkter. Läs mer om golvet här.

Lite olika färgställningar kan du få på dina plattor. Patchwork Starfloor Click Retro heter golvet från Tarkett. (Foto Tarkett)
Lite olika färgställningar kan du få på dina plattor. Patchwork Starfloor Click Retro heter golvet från Tarkett. (Foto Tarkett)
Patchwork Starfloor Retro, med inspiration från Marockanskt kakel, från Tarkett. (Foto Tarkett)
Patchwork Starfloor Retro, med inspiration från Marockanskt kakel, från Tarkett. (Foto Tarkett)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *