Gerillaslöjdare Unite! Var med du med!

Förra veckan hade jag möjlighet att träffa Maria Yvell, gerillaslöjdare som driver bloggen Virka Dygnet Runt, hon är en hängiven virkare och garntaggare. Vi pratade om garngraffiti och hade sedan tidigare påbörjat en genomgång av samtida gerillaslöjdare, vilka finns därute och vad arbetar de med?

En hälsning och pepp lämnades kvar efter en vårdvistelse nyligen av den här gerillaslöjdaren, med i gruppen Gerillaslöjdare Unite.
En hälsning och pepp lämnades kvar efter en vårdvistelse nyligen av den här gerillaslöjdaren, med i gruppen Gerillaslöjdare Unite.

Vi diskuterade det så pass att vi insåg att det var läge att starta en grupp för att samla ett nätverk fullt med inspiration, samarbete och erfarenhetsutbyte. Sagt och gjort, ett par timmar senare var gruppen Gerillaslöjdare Unite född – gå med du med!

Maria satte ord på vår önskan med gruppen så här:

Gerillaslöjdare Unite är för alla oss som tycker om att sätta upp gerillaslöjd eller som vill börja. Det är ett forum för kontaktskapande, inspiration och gemensamma aktioner. Vi ser att det puttrar en rörelse av gerillaslöjdare runt om i landet. Här kan vi samlas för att inspirera varandra, dela erfarenheter och hitta ”partners in crime” när vi inte riktigt känner att vi vill bege oss ut själva. Välkomna!!

Ett av Marias /Virka Dygnet Runts verk, tidigare uppsatt på väg in mot Bagarmossen, vi bor båda längs Linje 17 i söderförort i Stockholm. Att ta del av Marias verk är en fröjd, jag blev lika glad varje gång solen dök upp från tunnelbanefönstret. (Foto Maria Yvell)
Ett av Marias /Virka Dygnet Runts verk, tidigare uppsatt på väg in mot Bagarmossen, vi bor båda längs Linje 17 i söderförort i Stockholm. Att ta del av Marias verk är en fröjd; jag blev lika glad varje gång solen dök upp från tunnelbanefönstret just till denna tagg. Placering och utförande är A och O säger Maria, som vill att varje tagg ska bjuda på en upplevelse. I julas var vi många i Bagis som jagade hennes nästintill 2 meter höga virkade polkagrisstång. (Foto Maria Yvell)

Så är du intresserad av att ingå i vårt nätverk kring gerillaslöjden? Varmt välkommen att ta del av vår grupp, vi är redan 75 utövare och intresserade som delar intresse för garngraffiti, craftivism, offentliga utsmyckningar – det jag gemensamt kallar för gerillaslöjd. Och mycket kan verkligen hända i gerillaslöjdens tjänst – Maria och jag träffades första gången i samband med en av mina föreläsningar, där kvällen resulterade i en lokal slöjdjunta här i Bagarmossen, se här! Själv har Maria taggat gatorna i garn sedan 2014, virkat har hon gjort sedan 2013.

Och nu finns alltså också ett ytterligare sätt att få kontakt med och utveckla sitt hantverkande, vi ses i gruppen hoppas jag! Här hittar du gruppen. Och Maria hittar du på på bloggen Virka Dygnet Runt, men också på Instagram med samma namn.

Ytterligare ett bidrag som finns i Gerillaslöjdare Unite - vi har bett de deltagande att dela med sig av sitt taggande. Var med du med!
Ytterligare ett bidrag som finns i Gerillaslöjdare Unite – vi har bett de deltagande att dela med sig av sitt taggande. Var med du med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *