eLINs passion för handvävning

Nu är vi på plats i Hälsingland igen, vi är här under sommarmånaderna för tredje året i rad, vilket ställe i världen vi hittat! Jag gör lite mer Kurbitsrelaterade projekt än vanligt i år eftersom bloggen i år är ämne för en hel utställning! Kurbits på Träslottet öppnar 28 juni och bland annat är arbeten av Elin Westlund med.

Kudde av Elin Westlund med handvävd framsida och invävda pluppar i svensk ull och vävd frans. (Foto Elin Westlund)
Kudde av Elin Westlund med handvävd framsida och invävda pluppar i svensk ull och vävd frans. (Foto Elin Westlund)

Jag kom i kontakt med Elin förra året då hon var en av de som var snabba att anmäla sig till Konsthantverkscentrums nätbutik då jag arbetade med den. Då noterade jag bland annat de riktigt fina prickiga detaljer hon har i sina handvävda textilier – kolla in kudden Plupp, den har många fina varianter i prickar och bakgrunder. Elin Westlund driver företaget vävt av eLIN, hon håller till i en nedlagd bensinmack (!) i Långhed i Alfta. Där arbetar hon och säljer sina handvävda textilier för privata och offentliga rum – gärna i lin och ull. Hon berättar så här om sitt arbete:

Jag har länge haft en stor passion för vävning, den verkar inte gå över. Lin och ull är material som trivs i min vävstol, men de får ofta sällskap av plast, metall eller papper. För mig är det viktigt att ta tillvara och få inspiration från min närmaste omgivning, verkligen utnyttja materialen och mina hantverkskunskaper. Jag vill att mitt vävande ska vara fritt och experimenterande. I min vävning arbetar jag ofta med strukturer och ytor. Det som är kännetecknande för mig är samspelet mellan materialen och mitt tekniska kunnande, jag använder mig gärna av olika materials egenskaper och försöker lyfta fram dem.

vävt av eLIN; rasande fin handvävd matta!  Svart botten med bomullstrasor och linvarp. Fållad kant.  Inplockat mönster i ull och lin, i form av noppor, slarvtjäll och inplock. Röda, rosa, orange. (Foto Elin Westlund)
vävt av eLIN; rasande fin handvävd matta! Svart botten med bomullstrasor och linvarp med fållad kant. Inplockat mönster i ull och lin, i form av noppor, slarvtjäll och röda, rosa och orange inplock. (Foto Elin Westlund)

Elin Westlund finns alltså på Träslottet i sommar, men se också mer om hennes verksamhet på hennes sajt, här. 

Ljuspunkt, från vävt av eLIN i Alfta i Hälsingland. (Foto Elin Westlund)
Ljuspunkt, från vävt av eLIN i Alfta i Hälsingland. (Foto Elin Westlund)
Kuddar med sniljor från vävt av eLIN. (Foto Elin Westlund)
Kuddar med sniljor från vävt av eLIN. (Foto Elin Westlund)

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *