Fira nationaldagen med Hardware

I sista minuten vill jag slå ett slag för den här utställningen – Hardware, på Art Lab Gnesta. Endast öppet idag och imorgon innan stängning, jag vet, så skynda dit ni som kan! Superintressanta frågeställningar med fokus på det hårda träet. Lyssna bara:

Genom att samla konst, slöjd och historiska objekt vill vi diskutera arbete och värdeskapande. Under titeln Hardware tittar vi närmare på det hårda träet, på arbete men också på handelsvaran som idag är ett så självklart sätt att umgås genom. Är det lättare att köpa något än att bara ge? Vem tillåts skapa värde?

I utställningen medverkar Anna Ihle, Christina Langert, Marie Eklund, Eva Nordangård, Emma Nordangård, Anja Sundberg, Beth Moen, AnneLie Karlsson, Anita von Scheele, Vanja Jonsson, Ulrika Eckardt, Helena Flodström, Vasile Georgeta, Avram Marian och Gunvor Nelson.

Idle hands, verk av Anna Ihle i den pågående utställningen Hardware på Gnesta Art Lab. Skynda dit dock, utställningen stänger imorgon. (Foto Lina Kruopyte)
Idle hands, verk av Anna Ihle i den pågående utställningen Hardware på Gnesta Art Lab. Skynda dit dock, utställningen stänger imorgon. (Foto Lina Kruopyte)

Det som gör utställningen extra intressant, förutom att dessa alla fantastiska slöjdare, är utställningens önskan om att starta ett samtal om vardagliga objekt – här genom träet:

Under våren har träsnideriet hamnat i fokus i Gnesta. Människor som har kommit hit för att nöden tvingar dem har med stöd av lokalbefolkningen organiserat sig för att tillverka och sälja traditionellt trähantverk, framförallt skedar. Men frågan är också laddad, i samhället spänns just nu bågar av främlingsfientlighet. Det finns de som ifrågasätter skedarnas värde. Utifrån denna bakgrund vill vi starta ett samtal om vardagliga objekt och träet som material, och hur det i sin tur kan tala om värdeskapande, arbete och tid.

Som sagt, det är inte mycket tid kvar för utställningen, fira nationaldagen i Gnesta ni som har möjlighet!Läs mer om utställningen här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *