Tre miljoner att söka i fonden Handmade

Missa inte Nordiska kulturfondens stora satsning på handgjort! Vartannat år delar Nordiska kulturfonden pengar till temaområden, i dagarna presenterade de satsningen Handmade där hoppas man kunna knyta samman utövare, material och tekniker från Norden:”till ömsesidig inspiration för såväl professionella formgivare som amatörer”.

Det är tre miljoner (!) danska kronor som ska delas ut till upp till sex projekt under nästa år, pengarna är öronmärkta för dig som är kreatör eller skapande entreprenör, med inriktning mot handgjort och självproducerat, för dig som slöjdar och skapar för hand. Du kan söka bidrag mellan 500 000 och upp till en miljon danska kronor.

Satsningen ska alltså främja dig som arbetar inom det handgjorda området och så här formulerar Nordiska kulturfonden sin utlysning: ”Handmade riktar sig brett till utövare som önskar att fritt experimentera i gränslandet/mötet mellan konstformer, formtraditioner, material, uttryck, mönster och tekniker. Det kan vara som egen uttrycksform eller som inspirationskälla för utövare också inom andra uttryck och professioner, som inom bildkonst, arkitektur och musik”.

Inom det handgjorda är allt möjligt! Sätt igång och sök medel till ditt projekt. (Kanske behöver du en garnvinda?) (Foto Svensk Hemslöjd)
Inom det handgjorda är allt möjligt! Sätt igång och sök medel till ditt projekt. (Kanske behöver du en garnvinda? Den här kommer från Svensk Hemslöjd) (Foto Svensk Hemslöjd)

Satsa på att söka med ditt projekt! Vilken typ av handgjort jobbar du med? Nordiska kulturfonden exemplifierar med workshoppar, materiallaboratorier, produktion, seminarieserier, turnerande utställningar, deltagarinvolverande evenemang och nätverksbyggande. Ett krav på ditt projekt är att det ska ingå deltagare från minst tre nordiska länder, samt att ni ska bidra till att utveckla det nordiska samarbetet inom ert gebit.

Sätt igång! Ansökningsinformation finns här, kolla in och lämna in din ansökan! Följ också Handmade på facebook, instagram under hashtaggen#handmadenordic och twitter, @handmadenordic.

2 comments

  1. Jag är intressera av söka medel men länken ”Nordiska kulturfonden” och ”Ansökningsinformation finns här”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *