Tor Cedermans tygstuvar får nytt liv

Lagom till uppladdningen inför påsk visar Tor Cederman sina nya skapelser – färgstarka, vårglada, påskfina kuddar i allsköns appliceringsteknik. Här är det återbruk som gäller, Tor har samlat på sig en diger hög med virkade, knypplade och broderade dukar från second handbutiker,  som han applicerat tillsammans med annat smått och gott ur sina samlingar. Dekorationer, band, spetsar och stuvar får nytt liv i hans kuddar. Tor Cederman är scenograf, formgivare och konstnär, han arbetar under devisen ”less är inte alltid more”, läs mer om honom och hans verk på hans sajt.  

Glada kuddar från Tor Cederman. Gamla tygstuvar och spetsar blir nya kuddar. (Foto Tor Cederman)
Glada kuddar från Tor Cederman. Gamla tygstuvar och virkade spetsar blir till nya kuddar. (Foto Tor Cederman)

Och jag har ju förstås skrivit en hel del om Tors verk tidigare, vi har samma faiblesse för dekorationer och högtider, han och jag. Se mina inlägg här. Vill du se Tors kuddar live kan du besöka Svensk Slöjd i Stockholm och Konsthantverkarna i Karlstad.

Tor Cedermans kuddar mäter 50x50 centimeter och är gjorda av sådant som redan finns. Fast här i ny tappning. (Foto Tor Cederman)
Tor Cedermans kuddar mäter 50×50 centimeter och är gjorda av sådant som redan finns. Fast här i ny tappning. (Foto Tor Cederman)
Tor Cederman använder sig av devisen "less är inte alltid more", han är också den främsta pyntexpert jag vet. (Foto Tor Cederman)
Tor Cederman använder sig av devisen ”less är inte alltid more”, han är också den främsta pyntexpert jag vet. (Foto Tor Cederman)
Tor Cedermans kuddar är nya för säsongen, glada färgrika matchar de också hans påskpyssel, kolla in det också! (Foto Tor Cederman)
Tor Cedermans kuddar är nya för säsongen, glada färgrika matchar de också hans påskpyssel, kolla in det också! (Foto Tor Cederman)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *