Hjälpstickan hos 2 Stickare

I 2 Stickares serie Soppslöjd den 28 januari bjuder Lotta och Madelaine in Ulrica Loeb, som startat Hjälpstickan. Det är ett superinitiativ, organisationen stickar för hemlösa och behövande och har funnits sedan 2007.

Hjälpstickan ser sedan dess till att stickade plagg kommer till behövande genom de hjälporganisationer som distribuerar till hemlösa i Sverige. Allt arbete sker ideellt och numera finns Hjälpstickan över hela landet.

”Min tanke är att man bidrar med sin tid, kreativitet och garn. Du får sticka vad du vill; vantar, mössor, halsdukar, sockor, halskragar…Du kan köpa nytt garn eller använda rester. Det viktiga är att du stickar (eller virkar) med tanke på en behövande person”, skriver Ulrica Loeb på Hjälpstickans hemsida.

Vill du också lyssna? Under 2 Stickares Soppslöjdskvällar serveras det soppa, och så tar du med det du slöjdar på och lyssnar på kvällens föreläsare. Jag var gäst i förra omgången av arrangemanget och det var en mycket fin kväll. Kolla in mer information om Soppslöjden här. 

stickning2 Stickare drivs alltså av stickarna och pedagogerna Lotta Bengtson och Madelaine Jansson, som också har kursverksamhet och brinner för att sprida kunskap och passion för stickning, virkning, vävning. De har en lokal vid Hornstull i Stockholm, kanske är du intresserad av att låna den till egna kortare eller längre projekt? Läs mer här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *