Julklappstips: Mössa från RioRio

Nå vi kanske inte har den kallaste vintern i historien, men visst är den fin – mössan från RioRio?  Finns i lite olika modeller, och jag gillar också dess olika namn – alla döpta efter stadsdelar i Linköping, där Maria Broberg och Sofia Bengtson som ju utgör duon, bor och verkar.

Mössa Tannefors, finns i grått och min favorit, gult. (Foto RioRio)
Mössa Tannefors, finns i grått och min favorit, gult. (Foto RioRio)

Jag har skrivit om RioRio tidigare, deras formspråk tilltalar mig utifrån mönsteranvändning, färgval och sättet att använda traditionen som språngbräda till något nytt. Deras produktkatalog sväller allt mer, allt från papper, tejp, anteckningsböcker, till babyfiltar och kuddfodral.  Och ja, mössor förstås. Modellen Tannefors ligger högt upp på min önskelista – kolla in! 

Anledningen till att RioRio också har kuddfodral är att de låter använda sitt spill från babyfiltarna och gör fodral av dem. Babyfiltarna  innehåller ull och polyamid (80/20), vilket gör att filtarna håller värmen och är mjuka mot huden. Alla deras produkter är produceras i Sverige.

RioRios textila produkter är fina i både färgskala och mönster. Filtar och kuddfodral finns också, utöver mössorna. (Foto RioRio)
RioRios textila produkter är fina i både färgskala och mönster. Filtar och kuddfodral finns också, utöver mössorna. (Foto RioRio)
Av spillet från filtarna görs kuddfodralen, med baksida i linne. (Foto RioRio)
Av spillet från filtarna görs kuddfodralen, med baksida i linne. (Foto RioRio)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *