Fin slöjd hos Form/Design Center

Jag var i Malmö förra veckan, jag var anlitad av KKV Textiltryck som fyller imponerande 30 år och som ett led  i firandet har de en jubileumsutställning och ett program för att uppmärksamma verksamheten och den textila konsten. Jag pratade gerillaslöjd och gjorde så i Form/Design Centers lokaler.Det var första gången jag träffade både KKV och Form/Design Center, vilka roliga möten! Jag kommer att återkomma till främst KKV, då deras verksamhet känns lockande och inspirerande.

Jul i butiken på Form/Design Center i Malmö. (Foto Form/Design Center)
Jul i butiken på Form/Design Center i Malmö. (Foto Form/Design Center)

Men så här i hetsiga juletider tänker jag faktiskt uppmärksamma er julklappshugade i och kring Malmö att bege er till våning tre hos Form/Design Center om ni inte redan hänger där. Jättemycket kalasfin slöjd, supermycket fint hantverk och spännande konst i fina lokaler.

Carsten Nilsson, skicklig träskulptör som gör dessa vackra ljusstakar bland annat. (Foto Kurbits)
Carsten Nilsson, skicklig träslöjdare som gör dessa vackra ljusstakar bland annat. (Foto Kurbits)

Här är ett par bilder på hur det ser ut. Jag blir glad över sättet de arbetar med fantastisk lokal slöjd och internationell höjd, blandningen blir spännande tycker jag. Två av mina favoritexempel blev Carsten Nilssons ljusstakar och Kim Walltins pappersfigurer, de senare är en stark önskan från tomten för egen del.

Kim Walltins fantastiska pappersskulpturer - högt på min önskelista! (Foto Kurbits)
Kim Walltins fantastiska pappersskulpturer – högt på min önskelista! (Foto Kurbits)
Form/Design Centers fina butik, endast en del av den spännande verksamheten.. (Foto
Form/Design Centers fina butik, endast en del av den spännande verksamheten.. (Foto Kurbits)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *