Craftivism och gerillaslöjd på Beckmans

Sarah Corbett från brittiska Craftivist Collective är i Stockholm i veckan. Hon är med i min bok Gerillaslöjd och jag spenderade ett par mycket roliga och intressanta dagar med henne i London hösten 2012. Nu ses vi igen, denna gång i Stockholm, och jag får lyxigt nog ägna dagar åt att guida henne runt.

Jag återkommer till vad vi ägnat tid åt den här veckan,  men vill gärna tipsa alla att besöka Beckmans designhögskola i eftermiddag, då Sarah håller en föreläsning om sin craftivistgärning, om sin ingång till hur det går att göra skillnad med händerna, samt hur hon utvecklat en metod kring broderiaktivism.

Föreläsningen är öppen för alla och det är bara att dyka upp, ingen föranmälan krävs. Här finns det mer information om eftermiddagen!

Sarah Corbett sätter upp en av sina broderitaggar. Nu är hon i Stockholm, kom och lyssna på henne på Beckmans i eftermiddag! (Foto Robin Prime)
Sarah Corbett sätter upp en av sina broderitaggar i London där hon bor. Nu är hon i Stockholm, kom och lyssna på henne på Beckmans i eftermiddag! (Foto Robin Prime)

Föreläsningen inleds med ett samtal mellan Maria Diedrichs från tidningen Hemslöjd, Sarah och mig, då vi också pratar lite om den bredare rörelsen kring craftivismen, den jag i min bok kallar gerillaslöjd.  Hoppas vi ses!

Flera av er kanske redan har träffat Sarah i Sverige? Ni kanske deltog i hennes workshops i Göteborg, hörde henne under hennes föreläsning på Textilmuseet i Borås i helgen, eller rent av lyssnade till den musik hon var med och skapade? Textile Sounds gick av stapeln i helgen som gick, se mer om det fantastiska programmet här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *