Emma von Brömssen för House of Rym

I förra veckan fanns inte bara de spännande House of Rym på Formexmässan, de öppnade också sin första butik i Stockholm. De välformgivna produkterna med svensk-tunisiskt samarbete kommer nog att leta sig in i ännu fler stockholmares hem nu tänker jag. Jag har inte hunnit se butiken ännu, men såg däremot några av Ryms höstnyheter på Formex.

Kakelplattor är en av höstens nyheter från House of Rym. (Foto House of Rym)
Kakelplattor är en av höstens nyheter från House of Rym. (Foto House of Rym)

Basen i House of Rym är ju formgivarna Elisabeth Dunker och Anna Backlund, som blev anlitade av det tunisiska  paret Rym Tounsi och Zied Youssef för ett par tre år sedan skulle jag tippa. Dunker/Backlund har satt form på basen i kollektionen och numera byggs den också på med nya samarbeten med svenska formgivare. Cecilia Pettersson står för ytterligare nyheter den här säsongen, hon kom in förra året. Och nytt för hösten är samarbetet med duktiga Emma von Brömssen! Stor eloge till House of Rym som knyter så många talangfulla mönsterformgivare till sig.

Kuddar av Emma von Brömssen, ett av House of Ryms nya samarbeten. (Foto House of Rym)
Kuddar av Emma von Brömssen, ett av House of Ryms nya samarbeten. (Foto House of Rym)

En av höstens nya produkter är kakelplattor som alla fyra formgivare bidragit med mönster till – rolig idé! Och vilket fint resultat! Visst är de fina ihop som helhet eller var och en för sig. Emma von Brömssen står för nytt textilt mönster också, det har blivit kuddar och överkast med fåglar och fjädrar. En rad nyheter fanns alltså i den fina montern på Formex, dessvärre lyckades inte min kamera göra den rättvisa överhuvudtaget, här följer istället fina nytagna miljö- och produktbilder från House of Rym.

Här finns en intervju med Anna Backlund som jag gjorde när House of Rym precis lanserats, fin historia eller hur?

Produkter från House of Rym. (Foto House of Rym)
Produkter från House of Rym. (Foto House of Rym)
Kakelplattor från House of Rym. (Foto House of Rym)
Kakelplattor från House of Rym. (Foto House of Rym)
Emma von Brömssens textila mönster för House of Rym. (Foto House of Rym)
Emma von Brömssens textila mönster för House of Rym. (Foto House of Rym)
Kakelplattorna har spår från alla fyra formgivare i House of Rym. (Foto House of Rym)
Kakelplattor och textil från  House of Rym. (Foto House of Rym)
Sista bilden...blev så glad för den fina fotomiljön. Här ytterligare produkter från House of Rym. (Foto House of Rym)
Sista bilden…blev så glad för den fina fotomiljön. Här ytterligare produkter från House of Rym. (Foto House of Rym)

2 comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *