Se i sommar: Re Rag Rug

Semestern börjar närma sig för allt fler, också Kurbits planerar för sommarledighet. Jag har dock en rad finfina tips på saker att se, göra och läsa under kommande sommarmånader, så riktigt än ger jag mig inte ledigt.

Här kommer ett första tips till alla er  som rör er i Skåne i sommar, närmare bestämt i Landskronatrakten. Missa inte projektet Re Rag Rug som ställs ut på Landskrona museum i sommar! Museet har samarbetat med Hemslöjden i Skåne och kan därför erbjuda ett digert program i samband med utställningen, där bland annat möjligheten ges att göra sin egen trasdocka,  se mer om programmet här.

Mattan Aquarelle  Av Katarina Brieditis och Katarina Evans, ingår i Re Rag Rug som visas på Landskrona museum i sommar. (Foto Brieditis/Evans)
Mattan Aquarelle Av Katarina Brieditis och Katarina Evans, ingår i Re Rag Rug som visas på Landskrona museum i sommar. (Foto Brieditis/Evans)

Re Rag Rug är ju det spännande återbruksprojekt som Katarina Brieditis och Katarina Evans utvecklat – under ett år experimenterade de fram en matta i månaden i en teknik och i ett återbruksmaterial som kan förvaltas och sättas i produktion i stor eller liten skala. Jag har skrivit en hel del om projektet, läs mer här.

Och nu är det alltså dags för deras  mattor att resa runt i utställningsform, projektet visades upp i slutet av förra året i Stockholm, i sommar ges fler möjlighet att se utställningen. Fram till 3 augusti går det att se Re Rag Rug i Landskrona.

Mattan Rosengård, av Katarina Brieditis och Katarina Evans. På Landskrona museum just nu! (Foto Brieditis/Evans)
Mattan Rosengård, av Katarina Brieditis och Katarina Evans. På Landskrona museum just nu! (Foto Brieditis/Evans)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *