Tälj och tävla!

I samband med Sörmlands museums sommarutställning Träsmak på Nynäs slott i Tystberga anordnas en täljtävling som hugade kanske kan vara intresserade av? Uppgiften är att tälja en sked eller en slev, den ska vara täljd i trä och vara minst tolv centimeter lång, men inte längre än 35 centimeter. Slevarna jurybedöms utifrån funktion, form, teknik och materialval.

Alla tävlingsbidrag kommer att visas i utställningen och bästa skeden röstas fram av besökarna, men alltså också en namnkunnig jury utser vinnare som får finfina priser. Sätt igång och tälj, senast 24 april vill arrangörerna ha din slev.

Täljtävling! Var med och tälj din sked eller slev och tävla i regi av Sörmlands museum. I sommar visas utställningen Träsmak, där arrangörerna vill ha in ditt egentäljda alster. (Foto Täljfest)
Täljtävling! Var med och tälj din sked eller slev och tävla i regi av Sörmlands museum. I sommar visas utställningen Träsmak, där arrangörerna vill ha in ditt egentäljda alster. (Foto Täljfest)

För mer information och anmälan, se här.  Också Hemslöjden är med på ett hörn, se här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *