Julklappstips#4 Risku av Torild Labba

En risku är en traditionell samisk brosch i silver.  Torild Labba har inspirerats av den traditionen i den här vackra silverbroschen med plommonfärgad swarowskikristall i mitten, se mer information här.  Torild Labba är silversmed och är verksam i Övre Soppero. Hon gör också en rad vackra ringar.

Hennes brosch finns att köpa via Shop in Lapland, sajten som samlar konst, samekonst och konsthantverk från våra allra nordligaste regioner. Här finns mycket annat fint, jag har skrivit om sajten tidigare och återkommer ofta till utbudet främst på sameslöjdsidan.

En silverbrosch inspirerad av en traditionell samisk brosch, risku, av Torild Labba. (Foto Shop in Lapland)
En silverbrosch inspirerad av en traditionell samisk brosch, risku, av Torild Labba. (Foto Torild Labba)
Silverring av Torild Labba, silversmed i Övre Soppero. (Foto Shop in Lapland)
Silverring av Torild Labba, silversmed i Övre Soppero. (Foto Torild Labba)

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *