En bok mellan garngraffiti och gerillaslöjd, någon?

Och jo, då har vi nog kommit fram till en sista bok för den här veckan. Självklart skriver Kurbits om böcker lite nu och då, självklart är det något som kommer att sprängas in i de vanliga inläggen, precis som…ja, vanligt. Men jag vill ändå avsluta denna bokvecka med – ja…min egen bok, hurra!

Det är ett stort nöje, ett äventyr och en gigantisk utmaning att skriva en bok, och jag har svalt hela sysslan med hull och hår. Det har ni kanske redan listat ut, men jag håller på att skrvia en bok om garngraffiti, gerillaslöjd, craftivism och DIY. Det är något som upptagit mycket av min tid sedan 2005 i diverse artiklar, och framförallt i mina föredrag. Det känns därför bra att kunna sammanfatta tankar och idéer kring den här rörelsen, och att återkoppla till förgrundsgestalter som alla brinner för att åstadkomma skillnad med sina händer. Det är vad jag ägnar största delen av min tid med just nu, och boken är fortfarande i manusform på väg till förlaget inom en snar framtid.

Craftivist Collective medverkar bland annat i min bok, jag har återkommit till dem en hel del på sistone. Jag har följt kollektivet nära och har så mycket fantastiskt spännande material att berätta för er - men det kommer alltså i min bok nästa år...håll ut! (Foto Craftivist Collective)
Craftivist Collective medverkar bland annat i min bok, jag har återkommit till dem en hel del på sistone. Jag har följt kollektivet nära och har så mycket fantastiskt spännande material att berätta för er – men det kommer alltså i min bok nästa år…håll ut! (Foto Craftivist Collective)

Men jag vill ändå flagga för att det faktiskt kommer en bok också från detta håll. Och med det också svara på en av de vanligast förekommande frågorna när jag är ute i landet och håller föredrag. Det är fantastiskt att få ett så stort gensvar och det är fantastiskt att ni är så många som under åren efterlyst just fördjupning och merläsning från mig inom dessa ämnen. Därför är det extra roligt att nu kunna svara – jaaa, jag jobbar på det! Och jaaa, det finns alltså (snart) en bok!

Och min förhoppning är förstås att ni fortfarande kommer att vilja ha den, och att ni är intresserade av denna skildring när den kommer ut, förmodligen någongång efter sommaren nästa år. Kan det vara något? En bok mellan garngraffiti och gerillaslöjd, någon?

Paul Moose Curtis är också en av de intervjuade i min bok. Han gör städgraffiti och ställer frågan "är det verkligen olagligt att städa offentligt?" (Foto Paul Moose Curtis)
Paul Moose Curtis är också en av de intervjuade i min bok. Han gör städgraffiti och ställer frågan ”är det verkligen olagligt att städa offentligt?” (Foto Paul Moose Curtis)

Bildinfo överst i inlägget: Tyska B-arbeiten berättar också mer om den här installationen, ett träd som kläddes in i garn under ett år i tyska staden Valbert – i en bok mellan garngraffiti och gerillaslöjd nära dig under 2014!

6 comments

  1. Hej Frida
    Det lyder som en virkelig spændende bog og jeg glæder mig til at se den:)
    Hilsen Kirsten

  2. Vad glad jag blir för peppen, tack snälla ni! Men, då jobbar jag på med den då:) det är både en beskrivning av rörelsen i sig samt en rad beskrivningar på saker att göra själv – så, håll ut, den som väntar på något gott! /Frida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *