Textilmuseet i Borås vill ha din lapp!

Ja, det är ju bokvecka och allt, jag vet, men jag såg det här lappuppropet idag  – visst finns det väl hugade där ute som kan tänka sig att bidra med en lapp eller två? Textilmuseet i Borås håller på att flytta in i nya lokaler, nu har man fått ordning på en hel del kring samlingarna och börjat fokusera på museets interiör. Museet öppnar i maj 2014 och man skriver på sin sajt att inredningen kommer att bestå av textil i alla dess former. Därför ber man nu alla som vill att bidra:

”Alla som känner sig lockade kan bidra. Det ska vara en textil ”lapp”, högst 30×30 cm men den får gärna vara mindre. Stickat, virkat, broderat, collage, sömnad, bomull, ull, vävt, akryl eller polyester. Alla textila tekniker och textila material är tillåtna. Lapparna lämnas i receptionen på Textile Fashion Center, och man har året ut på sig att trimma symaskinen, virknålarna och vävstolen. Senast 31 december vill Textilmuseet ha bidragen. Varje person får lämna fler bidrag.”

Efter nyår kommer textilkonstnären Sandra Magnusson att ta hand om materialet, och tanken är att hon ska skapa något som förstärker inredningen av de publika delarna Läs mer om Textilmuseet och flytten här och här.

Craftivist Collectives broderade post-it lappar - kanske något för Textilmuseet? Recension av Craftivist Collectives nya bok kommer för övrigt snart, håll utkik! (Foto Craftivist Collective)
Craftivist Collectives broderade post-it lappar – kanske något för Textilmuseet? Recension av Craftivist Collectives nya bok kommer för övrigt snart, håll utkik! (Foto Craftivist Collective)

Craftivist Collective är för övrigt aktuella med en ny bok som dyker upp här snart, se där – återkoppling till bokveckan minsann!

1 comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *