Klipp till som du vill – nytt från Åsa Kax

Det här är nyheter från kreativa Åsa Kax. Ni känner säkert igen både henne och hennes stil, jag har skrivit om henne en hel del genom åren, men då tidigare med mycket fokus på Emy Little, folkloreinspirerade kläder för bäbisar, ni vet. Åsa jobbar som designer och är också grafisk formgivare, mycket kreativt kommer från hennes ritbord med andra ord. Ni som köpt appen Wood från Hemstilat har också sett en hel del av hennes arbete där.

Sju sorters kakor, av Åsa Kax. (Foto Anna-Karin Murén)
Sju sorters kakor, av Åsa Kax. (Foto Anna-Karin Murén)

På Formex lanserade hon nya delar i sin kollektion DIY-produkter. Craft my draft är ju Åsas uppmaning, hon vill gärna att hennes produkter används precis som de är, eller att du modifierar efter eget huvud. Hon hade finfint kafferep i sin monter förra veckan, då en serie med kokeshifigurer hade just tema sju sorters kakor.

Men så jobbar hon också på ett roligt sätt med årstiderna, och lanserar förstås sju sorters blommor till midsommar, ett luciatåg till julen och förstås också lite kycklingar till påsk. Sedan tidigare finns ju också hennes kökshanddukar som blir till fina vimpelspel om du vill det. Kolla in bilder här dels från hennes monter, dels fint stylade och fotade från Åsa och fotograf Anna-Karin Murén.

Jag gillar också att Åsa tagit upp den klassiska löparen och bonaden, det är format som inte har så mycket spännande motivalternativ kan jag tycka. Se mer av Åsas produkter här.

Åsa i sin monter på Formex förra veckan. I bakgrunden syns hennes kökshanddukar med ägg och vimplar. I förgrunden hennes löpare och figurer. Och Åsa själv i mycket trendriktig kafferepsoutfit. (Foto Kurbits)
Åsa i sin monter på Formex förra veckan. I bakgrunden syns hennes kökshanddukar  som blir så fina vimplar. I förgrunden hennes löpare och figurer. Och Åsa själv i mycket trendriktig kafferepsoutfit. (Foto Kurbits)
Midsommarblomstren blir också till textil, här en kudde och en löpare. (Foto Kurbits)
Midsommarblomstren blir också till textil, här en kudde och en löpare. (Foto Kurbits)
Sju sorters blommor, av Åsa Kax. (Foto Anna-Karin Murén)
Sju sorters blommor, av Åsa Kax. (Foto Anna-Karin Murén)
En påsklöpare från Åsa Kax, enligt samma årstidstema. (Foto Anna-Karin Murén)
En påsklöpare från Åsa Kax, enligt samma årstidstema. (Foto Anna-Karin Murén)
Glad påsk-kort från Åsa Kax. (Foto Anna-Karin Murén)
Glad påsk-kort från Åsa Kax. (Foto Anna-Karin Murén)
Och ett jultema finns förstås också med - allt från Åsa Kax. (Foto Anna-Karin Murén)
Och ett jultema finns förstås också med – allt från Åsa Kax. (Foto Anna-Karin Murén)
Fint mönstrat kafferepskort också, av Åsa Kax. (Foto Anna-Karin Murén)
Fint mönstrat kafferepskort också, av Åsa Kax. (Foto Anna-Karin Murén)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *