Sytt knytt för stor och liten

Ida Ahlström har gjort en alldeles rasande fin bok som handlar om att brodera och sy djur i figur, kolla in! Med hjälp av aidaväv och korsstygn bygger hon upp dessa fina tredimensionella djur, som alla passar sig alldeles utmärkt både hos stor och liten tänker jag.

Gör någon glad med en liten gris eller kanske en kossa! Ida Ahlström visar hur du gör i boken Brodera och sy djur i figur. Från Andina Förlag. (Foto Andina Förlag)
Gör någon glad med en liten gris eller kanske en kossa! Ida Ahlström visar hur du gör i boken Brodera och sy djur i figur. Från Andina Förlag. (Bokens alla bilder är tagna av Ewa Andinsson/Andina Förlag, uppslag ur boken fotad av Kurbits)

Boken innehåller 15 figurer som du kan göra med hjälp av nål och tråd, sax och tyg. Du broderar först och monterar ihop dem sen. Det är pedagogiskt och lättillgängligt, alla figurer är överkomliga i storlek och ger du dig i kast med någon av monstren, robotarna, aporna eller kossorna gissar jag att du broderat i ett nafs, och att projekten i sin helhet inte är alltför tidskrävande. Inte fy skam när det gäller att komma igång och när man känner för att göra något med händerna, ibland är det ju så.

Omslag, Brodera och sy djur i figur av Ida Ahlström på Andina Förlag. (Foto Andina Förlag)
Omslag, Brodera och sy djur i figur av Ida Ahlström på Andina Förlag. (Foto Andina Förlag)

Här finns tydlig hänvisning i materialåtgång, det är tydliga anvisningar i mallar och mönster. Författaren gör också en viktig poäng i att gamla återbrukade textilier funkar utmärkt – ja till och med att slutresultatet blir bättre – eftersom de ger djuren sin unika prägel och egen stil. Använder du det du har hemma behöver du dessutom inte vänta på att ta dig till affären för att köpa material…och kan på så vis komma igång så fort du behagar.

Min första tanke var att familjens treåring kommer att älska ett sådant här djur. Med all sannolikhet ja, men nu när jag bläddrat i boken har jag hittat många fler i min närhet som nog vill ha ett eller annat knytt, roligt sommarprojekt alltså! Mer information om boken hittar du här.

3 comments

  1. Hittade hit idag och blev riktigt inspirerad. En härlig och kreativ blogg där design och hållbarhets tänkande går hand i hand. Det gillar jag verkligen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *