Kurbits besöker Sätergläntan

Idag är jag i Insjön, Dalarna och ger en föreläsning på Sätergläntan, mycket roligt! Sätergläntan ägs av hemslöjdsrörelsen och är en utbildningsinstans med traditionen och slöjdens folkliga tekniker som bas – i år fyller man 90 år! Skolans utbildningar är inom vävning, sömnad, trä, smide och stickning.

Dessutom har man en rad intressanta kortkurser. Kolla in mer om skolan och utbudet här.  

Craftivist Collectives senaste projekt, I'm a piece. Tillsammans med Rädda Barnen manifesterar de att det dör på tok för många barn i svält varje år. Pusselbitarna från världens hörn ska visas för deltagarna i sommarens G8-möte. (Foto Craftivist Collective)
Craftivist Collectives senaste projekt, I’m a piece. Tillsammans med Rädda Barnen manifesterar de att det dör på tok för många barn i svält varje år. Pusselbitarna från världens hörn ska visas för deltagarna i sommarens G8-möte. (Foto Craftivist Collective)

Det traditionella är förstås inget jag kommer att fokusera på, men precis som alltid i Kurbitssammanhang finns det med som bas. Istället kommer jag att berätta mer om  samtida och framtida slöjd, med historien om hur vi idag gärna också slöjdar med budskap av olika slag.

Jag kommer exempelvis att prata om Craftivist Collectives senaste installation, I’m a piece. Förra veckan installerade man de över 600 (!) inkomna pusselbitarna i en manifestation. Maffigt! Läs mer om projektet här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *