Gör det själv i papper, tyg och trä

Jag har stannat till vid systrarna Kax Lindqvist, Åsa och Karin, vid många Formexmässor numera. Dels för att de är så rasande talangfulla, dels för att det alltid är så trevligt i deras monter. I år hade de en tvådelad monter, där Åsas nya satsning Craft my draft samsades med House of Emys nya satsning på träfasta produkter.

Under många år har ju Åsa och Karin mest förknippats med Emy Little och folklore för bäbisar, men nu har de alltså breddat gemensamt åt lite olika håll.

 

En av Åsas nya skrivböcker med händiga japanska kokeshis, alla med olika craftskills. På bokens baksida finns dessutom ett pyssel. (Foto Åsa Kax)
En av Åsas nya skrivböcker med händiga japanska kokeshis, alla med olika craftskills. På bokens baksida finns dessutom ett pyssel. (Foto Åsa Kax)

Åsas Craft my draft är både smart och smakfullt, då det appellerar till den allt starkare gör det själv-attityd som råder. Åsas produkter dubblerar som dekorativa detaljer och DIY-projekt. Jag har skrivit om det tidigare, se här. Kökshandduken blir ett vimpelspel eller en kudde, och hennes allra mest splitternya produkt – skrivboken med kokeshi-figurer blir också ett levande dockspel. Samtidigt som alltså de blanka bladen kan fungera som inspirationssamlare.

Spännande mix av hantverk och kokeshi, duktiga Åsa Kax lanserar nya produkter i sitt relativt nystartade Craft my Draft, produkter som dubblerar som mönster och DIY. (Foto Kurbits)
Spännande mix av hantverk och kokeshi. Nya produkter i relativt nystartade Craft my Draft, produkter som dubblerar som mönster och DIY. (Foto Kurbits)
Snickarglädjen som finns sedan tidigare har nu fått sällskap av lekfulla och stiliga konsoler. Allt för att ditt hus ska kunna bli lite extra unikt. Smart! Roligt! Fint! (Foto Kurbits)
Snickarglädjen från House of Emy som finns sedan tidigare har nu fått sällskap av lekfulla och stiliga konsoler. Allt för att ditt hus ska kunna bli lite extra unikt. Smart! Roligt! Fint! (Foto Kurbits)

House of Emys produkt snickarglädjen, som de lanserat tidigare fick i och med denna mässa plötsligt stabilt besök av konsoler för dig som vill pimpa ditt hus eller sommarhus fönsterkarmar -genialt! Karin driver tillsammans med sin man inte bara en stickfabrik, också en fabrik med möjlighet att såga snickeriprodukter gör att Åsa och Karins House of Emy alltså kan ta fram dessa produkter. Som sagt, det är alltid både informativt och rasande trevligt hos systrarna Kax Lindqvist.

Åsa är dessutom med i det briljanta teamet bakom ett kommande nummer av Hemstilat, så, ja, vi gillar också att jobba ihop.

Åsa Kax till vänster och Karin Lindqvist till höger. Ett sant nöje att ses! (Foto Kurbits)
Åsa Kax till vänster och Karin Lindqvist till höger. Ett sant nöje att ses! (Foto Kurbits)

 

En stol klädd med vimplar och kuddar - allt för dekoration och DIY i skön mix. Från Craft my draft av Åsa Kax. (Foto Kurbits)
En stol klädd med vimplar och kuddar – allt för dekoration och DIY i skön mix. Från Craft my draft av Åsa Kax. (Foto Kurbits)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *