Nytt mönster från Brusewitz Design

Jag skrev om Brusewitz design efter förra årets Formexmässa, där de var med som nya formgivare i mässans avdelning Young Designers. I år träffar jag dem med helt egen monter, med en nyhet i sin kollektion. Brusewitz Design drivs av systrarna Thyra och Ebba som hittat inspiration bakåt i sin egen släkthistoria, bland mormor och farmor bland annat.

De samlar och tar tillvara monogram och korsstygnsmönster som de gör framförallt kuddar av, men i kollektionen finns också sedan tidigare brickor och underlägg med fotade spetsar på. Nytt för i år är att de också låtit trycka upp ett mönster av sina lapptäckesprodukter, ett foto av korsstygnsbroderade fåglar och människor har blivit mönstret Folk och fä.

Brusewitz design tar vara på gamla broderier och monogram och använder dem på nytt. I år har de också gjort ett fotat mönster som blir kuddar och skärbrädor. (foto Kurbits)
Brusewitz Design tar vara på gamla broderier och monogram och använder dem på nytt. I år har de också gjort ett fotat mönster som blir kuddar och skärbrädor. (Foto Kurbits)

Detta foto är applicerat också det på just skärbrädor och kuddar. Mönstret hyllar hantverkskunniga kvinnor i tidigare generationer och vill väcka minnen och historia.

Att förvandla textila handarbetstekniker till tryckta tyger verkar vara något av en minitrend, ni såg väl också veckans tidigare inlägg om yllebroderier och dräktband som blivit textil?

Brusewitz designs produkter andas nostalgi och historia. Lapptäckeskuddarna med monogram och broderier finns kvar, men kollektionen har alltså också utökats och moderniserats med tryckt textil. (Foto Kurbits)
Brusewitz Designs produkter andas nostalgi och historia. Lapptäckeskuddarna med monogram och broderier finns kvar, men kollektionen har alltså också utökats och moderniserats med tryckt textil. (Foto Kurbits)

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *