Oh The Pearlies!

Jag hittade dessa fantastiska bilder i en mapp som jag glömt bort,  utan egentlig aktualitet kände jag att jag ändå ville dela med mig av The Pearlies. Jag hittade till The Pearlies sajt för ett år sedan då jag letade efter saker att göra med knappar till ett inlägg till sajten Zickermans, se här. Och dessa entusiastiska människor fick vara med.

The Pearlies! En av Englands äldsta föreningar kanske? Knappar har man burit sedan 1875. (Foto The Pearlies)

The Pearlies! En av Englands äldsta föreningar kanske? Knappar har man burit sedan 1875. (Foto The Pearlies)

The Pearlies är något så superengelskt och  fascinerande  – jag såg dem också paradera förbi under OS-invigningen – som en förening som jobbar med traditionell välgörenhet. Med hjälp av dessa knappbeklädda uppmärksamhetsväckande kostymer väljer de projekt som de samlar in pengar till, gärna med fokus på hemlösa barn, då föreningens grundare som barn levde på barnhem.

Knapparna har alltså historiskt fungerat som något som väcker uppmärksamhet för föreningen och deras kampanjer. Föreningen heter officiellt The Pearlie Kings and Queens och har funnits sedan 1875. Mottot är “One never knows”. Så sant så sant!

Sugen på att sätta lite knappar i kläderna, eller på annan plats? Kolla in dessa tips alltså.

Bröllop i The Pearlies-familjen. (Foto The Pearlies)

Bröllop i The Pearlies-familjen. (Foto The Pearlies)

Föreningen är i allra högsta grad verksamma också idag...(Foto The Pearlies)

Föreningen är i allra högsta grad verksamma också idag…(Foto The Pearlies)

Fantastiska bilder från The Pearlies bildarkiv. (Foto The Pearlies)

Fantastiska bilder från The Pearlies bildarkiv. (Foto The Pearlies)

The Pearlies. (Foto The Pearlies)

The Pearlies. (Foto The Pearlies)

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...