Kurbits på besök i Västerås

Idag är jag i Västerås och ger föredrag för Västmanlands läns hemslöjdsförbund, som i år firar 25 år. Detta firas under hemslöjdsrörelsens hundraårsjubileum och i Västerås har man jobbat med återbruk och återanvändning för att fira jubileet och sina 25 år, bland annat med utställningen Återbruk – Skapa nytt.

Västmanlands läns hemslöjdsförbund har tidigare bjudit in alla som bor i Västmanlands län att lämna in bidrag på temat återbruk i en jurybedömd tävling, där utvalda skapelser utgör utställningen. Kolla in tävlingen och utställningen här och här. Kolla bland annat in den superfina hyllan av trådrullar med historiska anor. Själva utställningen finns på Västmanlands läns museum.

Bild från den pågående utställningen Återbruk - skapa nytt på Västmanlands läns museum i samarbete med Västmanlands läns hemslöjdsförbund. (Foto Västmanlands läns hemslöjdsförbund)
Bild från den pågående utställningen Återbruk – skapa nytt på Västmanlands läns museum i samarbete med Västmanlands läns hemslöjdsförbund. (Foto Västmanlands läns hemslöjdsförbund)

Jag kommer att prata om just återbruk, men är också ombedd att blicka framåt. Hur ser den samtida och framtida slöjden ut? Läs mer om mina föredrag här. För precis som Västmanlands läns hemslöjdsförbund tror jag att slöjden går en riktigt ljus – och återbrukad – framtid till mötes.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *