Lyssna på mästerslöjdaren Helge Sunna

Imorgon torsdag finns det möjlighet att lyssna på sameslöjdaren Helge Sunna för dem som är i krokarna av ABF-huset i Stockholm. Verksam i Sollentuna, men med djupa geografiska och kulturella rötter i norr – född i Leavas sameby i Kiruna och uppvuxen i en av områdets mest väletablerade sameslöjdfamiljer.

Vacker traditionell sameslöjd av Helge Sunna. (Foto Helge Sunna)
Vacker traditionell sameslöjd av Helge Sunna. (Foto Helge Sunna)

Det är föreningen Svensk Hemslöjd som inte bara bjudit in Helge Sunna till sin föredragsserie, föreningen har också nominerat Helge och Inga Sunna till Århundradets Mästerslöjdare med motivering att de är två av landets skickligaste slöjdare som kompletterar varandras uttryck och fortsätter att skapa kompromisslös slöjd som håller i generationer.

Ripan som symbol är viktigt i sameslöjden - här är Helge Sunnas tolkning. (Foto Svensk Hemslöjd)
Ripan som symbol är viktigt i sameslöjden – här är Helge Sunnas tolkning. (Foto Svensk Hemslöjd)

Kolla in Helge Sunnas sajt för mer info och bilder på hans mycket skickliga handalag. Och läs mer om fördraget här.  På Svensk Hemslöjds sajt finns också mer information. Och för den som undrar om nyheter mer än vanligt om Svensk Hemslöjd här framöver kan jag berätta att jag numera ingår i styrelsen för föreningen och butiken – roligt och inspirerande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *