Mia E Göransson på Konsthantverkarna

I lördags öppnade Konsthantverkarna i Stockholm en utställning med keramikern Mia E Göransson. Jag är förtjust i hennes uttryck och hennes sätt att jobba, med benporslin maxat med betong – och visst ser det spännande ut också denna gång?  Utställningen heter Natur i och för sig. Så här beskriver hon själv sin utställning i ett pressmeddelande:

”Jag fortsätter att testa och laborera för att hitta nya uttryck i mitt material, leran, och bygger upp olika slags landskap som i grunden består av bruksobjekt, burkar och behållare, mer eller mindre användbara. Funktionen är sekundär och mer symbolisk.”

Keramikern Mia E Göransson är aktuell med en utställning på Konsthantverkarna just nu. (Foto Konsthantverkarna)
Keramikern Mia E Göransson är aktuell med en utställning på Konsthantverkarna just nu. (Foto Konsthantverkarna)

Och redan imorgon måndag, 8 oktober, finns möjlighet att lyssna på Mia E Göransson, då hon ger ett föredrag om sitt sätt att arbeta och sina verk. Kolla mer här för er som är intresserade och finns på plats i Stockholm, det är där det hela håller hus.

Mia E Göransson är medlem i Konsthantverkarna, och hade sin senaste utställning där år 2000, nu visas hennes verk fram till 24 oktober.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *