Hantverk med knutna nävar

Förra  veckan släpptes nya tidningen Uttryck, som är en sammanslagning av tidigare Bild i skolan, Fotnoten och Slöjdforum. Det är fortfarande Lärarförbundets tidning och numera blandar man alltså sina ämnen och samlas gemensamt under parollen lärande, estetik och kommunikation.

Det är en  stilig och intressant tidning, och det säger jag måhända delvis eftersom jag är intervjuad om craftivism och DIY, men också för att det faktiskt är sant. Formen är utmärkt, och innehållet överraskar med en bredd som gör att jag nöjt läser vidare.


Artikeln som handlar om mig eller snarare om politiskt görande, heter Hantverk med knutna nävar, och tar upp kraften i det egna görandet. Om att slöjd kan förändra världen och att slöjden i skolan givetvis spelar en mycket viktig roll i detta – och kommer så göra än mer i framtiden, det är iallafall min gissning och min förhoppning.

Jag drömmer i artikeln bland annat om att framtida elever ska få brodera veckans nyhet –  ett broderat twitterflöde i samhällskunskapen, det vore väl något?

2 comments

  1. Grattis till artikeln! Duktigt av skolor att ta in dig som föreläsare. Vad klokt av förbundet att genom Uttryck lägga ihop delar till den helhet det ju faktiskt handlar om.

    1. Tack Frida och Paola, vad roligt att ni tycker det! Vi jobbar vidare på helheten. I nästa nr kommer vi bl a att skriva om fantasiaskar i slöjden, Manne af Klintberg och de många pensionsavgångarna bland slöjdlärare. Allt gott!
      Uttryck/Marianne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *