Broderad graffiti från Sarah Greaves

Kolla in Sarah Greaves broderade graffiti! Uttrycksfullt, galet smart och mycket stiligt utfört. Det sista är förstås väsentligt, men nörden i mig går igång snäppet mer på att hon själv kallar det just för broderad graffiti.

My Embroidered Graffiti is about exploring stereotyped identities and gender roles, our relationships with our bodies, our internal monologues and how the domestic and private become public, säger hon själv på sin sajt om sina verk.

Broderad graffiti av manchesterkonstnären Sarah Greaves. (Foto Sarah Greaves)
Broderad graffiti av manchesterkonstnären Sarah Greaves. (Foto Sarah Greaves)

Sarah Greaves är en konstnär som använder sig av olika material och tekniker – det traditionella broderiet blir en självklar utgångspunkt också i ett konstnärligt sammanhang som detta. Det är ett spännande bevis på att traditionellt hantverk har relevans också för oss här idag.

Sarah Greaves, som arbetar från Manchester, pratar i termer om att  graffiti-smycka vanliga vardagsobjekt med politiska och tankfulla texter, resonemang som vilken ordinär graffititaggare som helst skulle kunna skriva under på.

Broderad graffiti av Sarah Greaves. (Foto Sarah Greaves)
Broderad graffiti av Sarah Greaves. (Foto Sarah Greaves)

Bara det att hennes ord blir så mycket kraftfullare på säg…en brödrost, en dörr eller en banan. Oftast behövs bara modet att våga översätta teknik och i viss mån material till vad vi känner igen idag. Krocken blir förhoppningsvis så lyckad som i Sarah Greaves fall. Kolla in hennes sajt där hon har fler exempel på sina fantastiska verk.

Broderat budskap, Sarah Greaves. (Foto Sarah Greaves)
Broderat budskap, Sarah Greaves. (Foto Sarah Greaves)
Broderad tagg i simulerad offentlig miljö-Sarah Greaves utforskar graffititerminologi och garn, här  i utställningssammanhang. (Foto Sarah Greaves)
Broderad tagg i simulerad offentlig miljö-Sarah Greaves utforskar graffititerminologi och garn, här i utställningssammanhang. (Foto Sarah Greaves)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *