Veckans Zickerman: Gridjunky

För en tid sedan visade jag en rad bilder och skrev lite om Gridjunkys arbete, se här. Jag blev dock så nyfiken att jag ville veta mer om denne upprepande stickande man från San José. Sagt och gjort, jag mejlade och vi fick till en riktigt schysst intervju. Den ligger i sin helhet på Zickermans just nu, kolla in den.

Före och efter - typ. Iallafall efter upprepning...Gridjunky förser sig själv med material till nya stickningar. (Foto Gridjunky)
Före och efter – typ. Iallafall efter upprepning…Gridjunky förser sig själv med material till nya stickningar. (Foto Gridjunky)

Bakom bloggen och shoppen Gridjunky ligger Jerome Sevilla, han lärde sig sticka 2009 och har stickat varje dag sedan dess. Det roliga med hans stickande är att han använder sig av köpta second handtröjor som han repar upp och gör nya plagg av.

Och det gör han så envetet, metodiskt och monokromt att jag blev fascinerad. Dessutom kan han förändra garnet genom att repa det i olika trådtjocklekar. Ju tunnare desto bättre menar han.

Att sticka tunt är något som ger större valmöjligheter säger han:
– Jag tänker på det som en datorskärm, ju högre upplösning desto större möjlighet att skapa intrikat mönstrade plagg och accessoarer.

Jojo. Men läs nu för all del all text på Zickermans!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *