Fideli Sundqvist hos Papp Limited

Blåklint i detalj - vilken precision! Gjord av Fideli Sundqvist, visas just nu på Papp Limited i Stockholm. (Foto Papp Limited)

Företaget Papp Limited har ett fint sortiment av pappersprodukter, liksom en fin känsla för hantverket bakom. Jag skrev om dem i september i fjol, då de var nyöppnade – och deras utbud har växt sedan dess.

Men de satsar också på samarbeten och utställningar i sin lokal på söder i Stockholm – kolla in, just idag öppnar den här utställningen med duktiga Fideli Sundqvist, som skapat pappersblommor  – japp, i papper! – åt butiken.

Blåklint i detalj - vilken precision! Gjord av Fideli Sundqvist, visas just nu på Papp Limited i Stockholm. (Foto Papp Limited)
Blåklint i detalj - vilken precision! Gjord av Fideli Sundqvist, visas just nu på Papp Limited i Stockholm. (Foto Papp Limited)

Jag har skrivit om Fidelis pappersklipp tidigare, då för ett par år sedan då hon studerade grafisk form och illustration på Konstfack. Idag är hon grafisk formgivare och gör sådana här fantastiska pappersskulpturer i 3d. Jag blir alldeles lycklig av precisionen, detaljrikedomen och kunskapen. Visst är det vackert?

Vallmo av Fideli Sundqvist. (Foto Papp Limited)
Vallmo av Fideli Sundqvist. (Foto Papp Limited)

”Med växter och blommor i fokus har Fideli för Papp Limited arbetat fram en två- och tredimensionell utställning helt skuren och vikt i papper. En berättelse skapas och en miljö byggs upp där materialet har sin naturliga koppling till temat”, skriver Camilla Sokoleski och Fia Palmgren, som är Papp Limited. Fideli Sundqvist beskriver sitt arbete så här;

Jag tycker om att jobba både illustrativt och abstrakt i papper. När jag var yngre drömde jag om att bli marionettdocksmakare. Att få arbeta med att bygga upp berättelser i papper påminner mig mycket om dockteatern, men på ett modernare och lättare sätt. Pappret är rent och snyggt, men behåller ändå det magiska och poetiska. Det fascinerar och inspirerar mig”

De två- och tredimensionella pappersblommorna finns att se i butiken en månad framöver, kolla in sajten för mer information.

Prästkrage av Fideli Sundqvist. (Foto Papp Limited)
Prästkrage av Fideli Sundqvist. (Foto Papp Limited)
Midsommarblomster av Fideli Sundqvist. Alla blommor går att se hos Papp Limited, med start idag. (Foto Papp Limited)
Midsommarblomster av Fideli Sundqvist. Alla blommor går att se hos Papp Limited, med start idag. (Foto Papp Limited)
Fideli Sundqvists pappersblommor för Papp Limited. (Foto Papp Limited)
Fideli Sundqvists pappersblommor för Papp Limited. (Foto Papp Limited)

1 comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *