Kreativ pepp för att fixa kalaset

Alla balla drömkalas, ur boken Alla balla kalas. Av Ann Söderlund, Chrstina Breeze Le Guellaff och Isabelle McAllister. Bokens fina bilder är tagna av Jenny Brandt och Eric Josjö.

Jag fastnade en lång stund i boken Alla balla kalas här på morgonkvisten, en massa rolig läsning och supermånga bra tips!  Ni kanske minns att jag hittade boken i händerna på Isabelle McAllister och Ann Söderlund här tidigare i vintras? Nu finns den alltså på en Ica-affär nära dig.

Alla balla drömkalas, ur boken Alla balla kalas. Av Ann Söderlund, Chrstina Breeze Le Guellaff och Isabelle McAllister. Bokens fina bilder är tagna av Jenny Brandt och Eric Josjö.
Alla balla drömkalas, ur boken Alla balla kalas. Av Ann Söderlund, Chrstina Breeze Le Guellaff och Isabelle McAllister. Bokens fina bilder är tagna av Jenny Brandt och Eric Josjö.

Alla balla kalas – 200 kalastips för alla partyprissar! av trion Ann, Isabelle och Christina Breeze Le Guellaff har en schysst inställning till det här med att göra själv. Boken är en boost till alla stressade småbarnsföräldrar som vill fixa lite extra inför barnkalaset, men som kanske inte varken kan eller vill planera i veckor.

Det mesta bygger också på att det går att ta vad man har hemma; måla clownnäsor av äggkartonger, fixa sjöjungfrukostymen med två kaffefilter och en sjal. Pynta kalasbordet med godishalsband, piffa till tårtan med klubbor…ni fattar. Här finns allt från hela koncept till en rad små tips som ger mycket effekt.

Drömkalas - med smågodispimpade tårtor. Ur boken Alla balla kalas.
Drömkalas - med smågodispimpade tårtor. Ur boken Alla balla kalas.

Bilderna här är från kapitlet Alla balla drömkalas, där vi får tips om snabba sätt att dekorera tårtan, drömlekar att sysselsätta kalaset med, samt lite tankar kring vad som gäller på kalas. Sjöjungfrukalas, cirkuskalas, monsterkalas och piratkalas är andra kapitel i boken.

I samarbete med Ica har trion också tagit fram ett eget kalaskit med figurer, dukar, omslagspapper och godispåsar. Säljs också det på Ica.
I samarbete med Ica har trion också tagit fram ett eget kalaskit med figurer, dukar, omslagspapper och godispåsar. Säljs också det på Ica.

Ann och Isabelle sa tidigare i vinter till mig att boken inte ska lägga börda på stressade föräldrar eller ge prestationsångest, och jag tycker verkligen att man lyckats. Det här är en inspirationsbok till alla som gillar kalas helt enkelt. Där något avslappnat i dessa småbarnsmammors attityd till det hela som är så peppande och roligt.

Jag känner också – även om jag har två kalasbarn här hemma – att bokens attityd går att applicera på allsorts kalas. En frusen prinsesstårta blir ju så oändligt mycket roligare med en mumsmums-ros och några klubbor med kronblad i papper. Häpp! Bara en sån sak.

Omslag till Alla balla kalas - 200 kalastips för alla partyprissar!
Omslag till Alla balla kalas - 200 kalastips för alla partyprissar!
Kalasdeltagarna i boken är fantastiskt söta, här finns mycket förslag också på hur kalasstassen ska fixas till. Ett par strumpbyxor blir musöron, en kartong blir ett krokodilhuvud, och för den som inte vill klä ut sig kan en figur på handen bli bra.
Kalasdeltagarna i boken är fantastiskt söta, här finns mycket förslag också på hur kalasstassen ska fixas till. Ett par strumpbyxor blir musöron, en kartong blir ett krokodilhuvud, och för den som inte vill klä ut sig kan en figur på handen räcka fint.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *